Yahoo! en Microsoft in verhitte overnamestrijd

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De overname van Yahoo! door Microsoft neemt filmische proporties aan. Yahoo! heeft afgelopen maandag fel uitgehaald naar Microsoft, omdat Microsoft Yahoo! een ultimatum heeft opgelegd.

Het dreigement van Microsoft wordt door Yahoo! “inconsistent” en “contraproductief” genoemd. Deze uitspraken van Yahoo! zijn een reactie op eerdere berichten van Microsoft, dat afgelopen weekeinde aan Yahoo! liet weten tot 26 april te wachten op instemming met het bod van 42 miljard dat Microsoft heeft gedaan op het internetbedrijf. Hiermee was het eerdere bod van 44,6 miljard iets verlaagd in verband met een gedaalde koers van Microsoft-aandelen. Dit eerdere bod had Yahoo! al geweigerd.

In februari daalde het aandeel Yahoo! al met 0,6% ten opzichte van de vorige maand naar 21,6%. Dit wordt gezien als een teken van verslechtering in de core business van Yahoo!. Mocht Yahoo! niet instemmen met het bod van Microsoft, dan gaat Microsoft over tot een vijandige overname. In een vijandige overname zal Microsoft enkele grootaandeelhouders uitkopen om zo het bestuur in handen te krijgen. Na het bestuur te hebben overgenomen, kan Microsoft dan de leden die de overname van Yahoo! tegenhouden de deur wijzen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.