Yahoo! en Microsoft in verhitte overnamestrijd

Geschatte leestijd: 1 minuten

De overname van Yahoo! door Microsoft neemt filmische proporties aan. Yahoo! heeft afgelopen maandag fel uitgehaald naar Microsoft, omdat Microsoft Yahoo! een ultimatum heeft opgelegd.

Het dreigement van Microsoft wordt door Yahoo! “inconsistent” en “contraproductief” genoemd. Deze uitspraken van Yahoo! zijn een reactie op eerdere berichten van Microsoft, dat afgelopen weekeinde aan Yahoo! liet weten tot 26 april te wachten op instemming met het bod van 42 miljard dat Microsoft heeft gedaan op het internetbedrijf. Hiermee was het eerdere bod van 44,6 miljard iets verlaagd in verband met een gedaalde koers van Microsoft-aandelen. Dit eerdere bod had Yahoo! al geweigerd.

In februari daalde het aandeel Yahoo! al met 0,6% ten opzichte van de vorige maand naar 21,6%. Dit wordt gezien als een teken van verslechtering in de core business van Yahoo!. Mocht Yahoo! niet instemmen met het bod van Microsoft, dan gaat Microsoft over tot een vijandige overname. In een vijandige overname zal Microsoft enkele grootaandeelhouders uitkopen om zo het bestuur in handen te krijgen. Na het bestuur te hebben overgenomen, kan Microsoft dan de leden die de overname van Yahoo! tegenhouden de deur wijzen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.