Wolter Tjeenk Willink 09 april 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

De overname van Yahoo! door Microsoft neemt filmische proporties aan. Yahoo! heeft afgelopen maandag fel uitgehaald naar Microsoft, omdat Microsoft Yahoo! een ultimatum heeft opgelegd.

Het dreigement van Microsoft wordt door Yahoo! “inconsistent” en “contraproductief” genoemd. Deze uitspraken van Yahoo! zijn een reactie op eerdere berichten van Microsoft, dat afgelopen weekeinde aan Yahoo! liet weten tot 26 april te wachten op instemming met het bod van 42 miljard dat Microsoft heeft gedaan op het internetbedrijf. Hiermee was het eerdere bod van 44,6 miljard iets verlaagd in verband met een gedaalde koers van Microsoft-aandelen. Dit eerdere bod had Yahoo! al geweigerd.

In februari daalde het aandeel Yahoo! al met 0,6% ten opzichte van de vorige maand naar 21,6%. Dit wordt gezien als een teken van verslechtering in de core business van Yahoo!. Mocht Yahoo! niet instemmen met het bod van Microsoft, dan gaat Microsoft over tot een vijandige overname. In een vijandige overname zal Microsoft enkele grootaandeelhouders uitkopen om zo het bestuur in handen te krijgen. Na het bestuur te hebben overgenomen, kan Microsoft dan de leden die de overname van Yahoo! tegenhouden de deur wijzen.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Yahoo! en Microsoft in verhitte overnamestrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.