Yahoo komt met gratis web analytics oplossing

Yahoo komt naar verwachting op korte termijn met een eigen gratis web analytics oplossing. Dit blijkt uit informatie afkomstig van de web analytics oplossing IndexTools, waarvan Traffic Builders één van de geselecteerde Key Alliance Partners in Nederland is. Sinds de overname van IndexTools door Yahoo was een zet als deze logisch te verwachten.

Concurrentie met Google Analytics
Met de verwachte lancering van de web analytics oplossing door Yahoo wordt de strijd aangegaan met Google Analytics, de gratis web analytics oplossing van Google. Welke functionaliteit de nieuwe tool precies gaat bieden is in dit stadium nog niet bekend. IndexTools is in de huidige opzet beschikbaar in twee versies, waarvan de Enterprise versie de meest uitgebreide variant is. In deze variant worden tevens live cost retrieval en bid management ondersteund, waardoor het mogelijk is om resp. PPC campagnes als Google Adwords integraal op ROI te meten en campagnes vanuit IndexTools automatisch bij te sturen op basis van bepaald business rules. De Yahoo web analytics tool wordt vooralsnog alleen aan klanten en partners van Yahoo gratis ter beschikking gesteld.

Vooralsnog doen Yahoo noch IndexTools mededelingen over de precies functionaliteit die te verwachten valt. Maar zeker is dat Yahoo met IndexTools over vele malen uitgebreide functionaliteit beschikt dan Google Analytics. Ook is aangegeven dat IndexTools vooralsnog geen nieuwe partnerships meer aangaat. Meer informatie volgt zodra deze bekend wordt.