Yahoo komt met gratis web analytics oplossing

Geschatte leestijd: 1 minuten

Yahoo komt naar verwachting op korte termijn met een eigen gratis web analytics oplossing. Dit blijkt uit informatie afkomstig van de web analytics oplossing IndexTools, waarvan Traffic Builders één van de geselecteerde Key Alliance Partners in Nederland is. Sinds de overname van IndexTools door Yahoo was een zet als deze logisch te verwachten.

Concurrentie met Google Analytics
Met de verwachte lancering van de web analytics oplossing door Yahoo wordt de strijd aangegaan met Google Analytics, de gratis web analytics oplossing van Google. Welke functionaliteit de nieuwe tool precies gaat bieden is in dit stadium nog niet bekend. IndexTools is in de huidige opzet beschikbaar in twee versies, waarvan de Enterprise versie de meest uitgebreide variant is. In deze variant worden tevens live cost retrieval en bid management ondersteund, waardoor het mogelijk is om resp. PPC campagnes als Google Adwords integraal op ROI te meten en campagnes vanuit IndexTools automatisch bij te sturen op basis van bepaald business rules. De Yahoo web analytics tool wordt vooralsnog alleen aan klanten en partners van Yahoo gratis ter beschikking gesteld.

Vooralsnog doen Yahoo noch IndexTools mededelingen over de precies functionaliteit die te verwachten valt. Maar zeker is dat Yahoo met IndexTools over vele malen uitgebreide functionaliteit beschikt dan Google Analytics. Ook is aangegeven dat IndexTools vooralsnog geen nieuwe partnerships meer aangaat. Meer informatie volgt zodra deze bekend wordt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.