Yahoo! koopt advertentiebureau Right Media

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Yahoo! heeft in navolging van Google een grote stap gemaakt op de adverteerdersmarkt. De internetonderneming heeft vandaag bekend gemaakt dat zij alle aandelen van het Amerikaanse advertentiebureau Right Media heeft gekocht.

Right Media
Yahoo! had al sinds oktober 2006 een deel van het bedrijf (20%) in handen. De resterende 80% is nu opgekocht voor een bedrag van 680 miljoen dollar. Dat is omgerekend ongeveer 500 miljoen euro. Right Media brengt via een marktplaats adverteerders en aanbieders van advertentieruimte samen bij elkaar op het internet. Dagelijk maken er meer dan 20.000 kopers en verkopers gebruik van dit systeem.

DoubleClick
Met deze stap blijft Yahoo! in het spoor van concurrent Google. Google nam namelijk recentelijk het bedrijf DoubleClick over. DoubleClick werd eerder deze maand door Google voor een bedrag van 3,1 miljard dollar overgenomen. DoubleClick is gespecialiseerd in grafische advertenties (beeldadvertenties) op het internet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.