Yahoo! koopt OMG.com

Yahoo! is niet met lege handen van de onlangs gehouden domeinnaamveiling geretourneerd. Onder de te bemachtigen domeinnamen bevond zich namelijk ook OMG.com. Yahoo! zag wel wat in deze naam en dus mag de zoekmachine zich nu gelukkige eigenaar van het domein OMG.com noemen.

Yahoo! betaalde voor OMG.com niet een exorbitant bedrag. In de afgelopen dagen kwamen al het bedrag dat Facebook aan Friendfeed moest betalen voor de overname (bijna 50 miljoen), de merkwaarde van Google van ruim 100 miljard dollar, de verdiensten van 2,8 miljard dollar per maand uit search van Google en de 106,5 miljoen die de overname van On2 Technologies door Google kostte voorbij. In dat licht is de 80.000 dollar die Yahoo! voor OMG.com moest betalen een klein bedrag. Let wel: het gaat hier alleen om een domeinnaam. Yahoo! koopt slechts de naam OMG.com.

OMG.com kan voor Yahoo! van grote waarde zijn. Op dit moment heeft Yahoo! een nieuwsservice, te vinden op omg.yahoo.com, die het reilen en zeilen van beroemdheden beschrijft. Waarschijnlijk is de deal tussen Yahoo! en OMG.com niet rechtstreeks verlopen. Was duidelijk geweest dat Yahoo! de geïnteresseerde was, dan was OMG.com hoogstwaarschijnlijk voor meer geld van eigenaar gewisseld.