Yahoo! koopt OMG.com

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Yahoo! is niet met lege handen van de onlangs gehouden domeinnaamveiling geretourneerd. Onder de te bemachtigen domeinnamen bevond zich namelijk ook OMG.com. Yahoo! zag wel wat in deze naam en dus mag de zoekmachine zich nu gelukkige eigenaar van het domein OMG.com noemen.


Yahoo! betaalde voor OMG.com niet een exorbitant bedrag. In de afgelopen dagen kwamen al het bedrag dat Facebook aan Friendfeed moest betalen voor de overname (bijna 50 miljoen), de merkwaarde van Google van ruim 100 miljard dollar, de verdiensten van 2,8 miljard dollar per maand uit search van Google en de 106,5 miljoen die de overname van On2 Technologies door Google kostte voorbij. In dat licht is de 80.000 dollar die Yahoo! voor OMG.com moest betalen een klein bedrag. Let wel: het gaat hier alleen om een domeinnaam. Yahoo! koopt slechts de naam OMG.com.

OMG.com kan voor Yahoo! van grote waarde zijn. Op dit moment heeft Yahoo! een nieuwsservice, te vinden op omg.yahoo.com, die het reilen en zeilen van beroemdheden beschrijft. Waarschijnlijk is de deal tussen Yahoo! en OMG.com niet rechtstreeks verlopen. Was duidelijk geweest dat Yahoo! de geïnteresseerde was, dan was OMG.com hoogstwaarschijnlijk voor meer geld van eigenaar gewisseld.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.