Marek 13 augustus 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Yahoo! is niet met lege handen van de onlangs gehouden domeinnaamveiling geretourneerd. Onder de te bemachtigen domeinnamen bevond zich namelijk ook OMG.com. Yahoo! zag wel wat in deze naam en dus mag de zoekmachine zich nu gelukkige eigenaar van het domein OMG.com noemen.


Yahoo! betaalde voor OMG.com niet een exorbitant bedrag. In de afgelopen dagen kwamen al het bedrag dat Facebook aan Friendfeed moest betalen voor de overname (bijna 50 miljoen), de merkwaarde van Google van ruim 100 miljard dollar, de verdiensten van 2,8 miljard dollar per maand uit search van Google en de 106,5 miljoen die de overname van On2 Technologies door Google kostte voorbij. In dat licht is de 80.000 dollar die Yahoo! voor OMG.com moest betalen een klein bedrag. Let wel: het gaat hier alleen om een domeinnaam. Yahoo! koopt slechts de naam OMG.com.

OMG.com kan voor Yahoo! van grote waarde zijn. Op dit moment heeft Yahoo! een nieuwsservice, te vinden op omg.yahoo.com, die het reilen en zeilen van beroemdheden beschrijft. Waarschijnlijk is de deal tussen Yahoo! en OMG.com niet rechtstreeks verlopen. Was duidelijk geweest dat Yahoo! de geïnteresseerde was, dan was OMG.com hoogstwaarschijnlijk voor meer geld van eigenaar gewisseld.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Yahoo! koopt OMG.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/