Yahoo! lanceert Search Assist voor afbeeldingen

Yahoo! heeft Yahoo! Search Assist toegevoegd aan de afbeeldingenzoeker van de zoekmachine. Blijkbaar houdt de financiële neergang van Yahoo! de zoekmachine niet tegen om aan nieuwe applicaties voor search te werken. Net als vele nieuwe initiatieven van Google, lijkt nog niet de hele wereld gebruik te kunnen maken van de voor afbeeldingen toegevoegde Yahoo! Search Assist.

Met Yahoo! Search Assist toont de zoekmachine mensen afbeeldingen in verfijnde categorieën wanneer de zoekterm generiek en populair is. Yahoo! toont daarnaast, net als Google, een tekstadvertentie onder de afbeeldingen. Hieronder staat (met dank aan Search Engine Land) een afbeelding van hoe Yahoo! Search Assist voor afbeeldingen er in de praktijk uit moet zien.

Yahoo Search Assist voor afbeeldingen

Waarom Yahoo! Search Assist voor afbeeldingen nog niet is op te roepen, is onduidelijk. De assistent voor afbeeldingen zou moeten werken. Op dit moment werkt het (als het werkt) overigens alleen nog in de afbeeldingenzoeker van de zoekmachine. Yahoo! werkt hard aan het op Yahoo.com implementeren van Yahoo! Search Assist.