Yahoo Panama verbetert click-through rate radicaal

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Yahoo Panama heeft de click-through rate radicaal verbeterd, aldus onderzoek uitgevoerd door comScore. Dit Amerikaans onderzoeksbureau maakte vandaag de resultaten bekend van een onderzoek naar de click-through rate van advertenties op Yahoo.

Yahoo Panama
Na de invoering van het nieuwe advertising systeem op 5 februari, beter bekend onder de naam PANAMA, zijn de click-through rates gestegen met percentages tussen de 5 en 9%. Het onderzoek werd gedaan onder 1 miljoen internetgebruikers.
Een ander verwacht resultaat van Yahoo!’s nieuwe Panama systeem is een verschuiving in de samenstelling van het totaal aantal kliks uit organische resultaten naar gesponsorde resultaten.

Resultaat
De verhouding kliks op gesponsorde resultaten ten opzichte van het totaal aantal kliks is cruciaal binnen Yahoo!’s verdienmodel en  bovendien erg van belang voor de gebruiksvriendelijkheid. Sinds de lancering van Yahoo!’s nieuwe PANAMA systeem is het aantal kliks op gesponsorde resultaten met gemiddeld een half tot 1 procent gestegen naar circa 11 procent van het totaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.