Yahoo Panama verbetert click-through rate radicaal

Geschatte leestijd: 1 minuten

Yahoo Panama heeft de click-through rate radicaal verbeterd, aldus onderzoek uitgevoerd door comScore. Dit Amerikaans onderzoeksbureau maakte vandaag de resultaten bekend van een onderzoek naar de click-through rate van advertenties op Yahoo.

Yahoo Panama
Na de invoering van het nieuwe advertising systeem op 5 februari, beter bekend onder de naam PANAMA, zijn de click-through rates gestegen met percentages tussen de 5 en 9%. Het onderzoek werd gedaan onder 1 miljoen internetgebruikers.
Een ander verwacht resultaat van Yahoo!’s nieuwe Panama systeem is een verschuiving in de samenstelling van het totaal aantal kliks uit organische resultaten naar gesponsorde resultaten.

Resultaat
De verhouding kliks op gesponsorde resultaten ten opzichte van het totaal aantal kliks is cruciaal binnen Yahoo!’s verdienmodel en  bovendien erg van belang voor de gebruiksvriendelijkheid. Sinds de lancering van Yahoo!’s nieuwe PANAMA systeem is het aantal kliks op gesponsorde resultaten met gemiddeld een half tot 1 procent gestegen naar circa 11 procent van het totaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.