Yahoo! Search Marketing advertenties in de VS voortaan via Google

Geschatte leestijd: 1 minuten

Yahoo! gaat in de VS en Canada gebruikmaken van Google's AdSense advertentieplatform in zowel het Search als het Content netwerk.

Dit betekent dat Yahoo! voortaan advertenties met behulp van Google's advertentietechnologie toont in haar organische zoekresultaten. Ook de huidige content partners van Yahoo worden voortaan voorzien van advertenties geserveert met behulp van Google's platform. Volgens het officiële persbericht van Google blijft Yahoo! weliswaar gebruikmaken van haar eigen platform, maar wordt deze verrijkt met de intelligentere ad serving technologie van Google.

Gevolgen voor Nederland
Hoewel het nieuws op o.a. NU.nl minder genuanceerd wordt gebracht, heeft de samenwerking vooralsnog geen gevolgen voor andere landen buiten de VS en Canada. Dit betekent dat Yahoo! in de rest van de wereld – dus ook in Nederland – uitsluitend gebuik zal blijven maken van haar eigen advertentieplatform en content partners. Het nieuws is een klap in het gezicht van Microsoft. De aartsrivaal poogde eerder om Yahoo! over te nemen om zo steviger de strijd met Google te kunnen gaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.