Wolter Tjeenk Willink 13 juni 2008 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Yahoo! gaat in de VS en Canada gebruikmaken van Google's AdSense advertentieplatform in zowel het Search als het Content netwerk.

Dit betekent dat Yahoo! voortaan advertenties met behulp van Google's advertentietechnologie toont in haar organische zoekresultaten. Ook de huidige content partners van Yahoo worden voortaan voorzien van advertenties geserveert met behulp van Google's platform. Volgens het officiële persbericht van Google blijft Yahoo! weliswaar gebruikmaken van haar eigen platform, maar wordt deze verrijkt met de intelligentere ad serving technologie van Google.

Gevolgen voor Nederland
Hoewel het nieuws op o.a. NU.nl minder genuanceerd wordt gebracht, heeft de samenwerking vooralsnog geen gevolgen voor andere landen buiten de VS en Canada. Dit betekent dat Yahoo! in de rest van de wereld – dus ook in Nederland – uitsluitend gebuik zal blijven maken van haar eigen advertentieplatform en content partners. Het nieuws is een klap in het gezicht van Microsoft. De aartsrivaal poogde eerder om Yahoo! over te nemen om zo steviger de strijd met Google te kunnen gaan.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Yahoo! Search Marketing advertenties in de VS voortaan via Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.