Yahoo! Search Marketing advertenties in de VS voortaan via Google

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Yahoo! gaat in de VS en Canada gebruikmaken van Google's AdSense advertentieplatform in zowel het Search als het Content netwerk.

Dit betekent dat Yahoo! voortaan advertenties met behulp van Google's advertentietechnologie toont in haar organische zoekresultaten. Ook de huidige content partners van Yahoo worden voortaan voorzien van advertenties geserveert met behulp van Google's platform. Volgens het officiële persbericht van Google blijft Yahoo! weliswaar gebruikmaken van haar eigen platform, maar wordt deze verrijkt met de intelligentere ad serving technologie van Google.

Gevolgen voor Nederland
Hoewel het nieuws op o.a. NU.nl minder genuanceerd wordt gebracht, heeft de samenwerking vooralsnog geen gevolgen voor andere landen buiten de VS en Canada. Dit betekent dat Yahoo! in de rest van de wereld – dus ook in Nederland – uitsluitend gebuik zal blijven maken van haar eigen advertentieplatform en content partners. Het nieuws is een klap in het gezicht van Microsoft. De aartsrivaal poogde eerder om Yahoo! over te nemen om zo steviger de strijd met Google te kunnen gaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.