Yahoo! Search Marketing op de schop

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Er staan een aantal ingrijpende veranderingen op stapel bij Yahoo! Search Marketing (Voorheen Overture). Begin 2006 zal het huidige Direct Traffic Center plaatsmaken voor een geheel nieuw systeem dat rekening gaat houden met de factor "relevantie". De CTR (doorklikratio) gaat dan ook mede bepalen op welke positie een tekstadvertentie komt te staan, zoals dat ook bij Google Adwords het geval is. Inzicht in biedingen van concurrerende adverteerders behoort daarmee definitief tot het verleden.

Verder lijkt de afhankelijkheid van redacteurs van Yahoo! grotendeels te verdwijnen en komt er een extra beheerniveau in de online advertentiecampagnes (evenals bij Google AdWords) wat het managen van campagnes vergemakkelijkt.

In de tussentijd staan een aantal verbeteringen van het huidige systeem gepland die de snelheid en betrouwbaarheid moeten vergroten en tot meer rapportagemogelijkheden moeten leiden. Komend weekend zal een deel daarvan al doorgevoerd worden. Het huidige systeem van Yahoo! krijgt de nodige kritiek vanwege de traagheid en onderhoudsproblemen. Verder is de factor relevantie voor zowel gebruikers als adverteerders een belangrijk verbeterpunt.

Ook MSN adCenter lijkt de structuur van Adwords te gebruiken. Straks zijn deze drie systemen dus in grote lijnen het zelfde, wat het managen van campagnes vergemakkelijkt. Elk systeem heeft wel zijn eigen extra’s. Zo bied MSN demografische gegevens en biedt Yahoo! straks een tool waarmee sites van concurrenten gespiderd kunnen worden op zoek naar keywords.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.