Wolter Tjeenk Willink 18 oktober 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Er staan een aantal ingrijpende veranderingen op stapel bij Yahoo! Search Marketing (Voorheen Overture). Begin 2006 zal het huidige Direct Traffic Center plaatsmaken voor een geheel nieuw systeem dat rekening gaat houden met de factor "relevantie". De CTR (doorklikratio) gaat dan ook mede bepalen op welke positie een tekstadvertentie komt te staan, zoals dat ook bij Google Adwords het geval is. Inzicht in biedingen van concurrerende adverteerders behoort daarmee definitief tot het verleden.

Verder lijkt de afhankelijkheid van redacteurs van Yahoo! grotendeels te verdwijnen en komt er een extra beheerniveau in de online advertentiecampagnes (evenals bij Google AdWords) wat het managen van campagnes vergemakkelijkt.

In de tussentijd staan een aantal verbeteringen van het huidige systeem gepland die de snelheid en betrouwbaarheid moeten vergroten en tot meer rapportagemogelijkheden moeten leiden. Komend weekend zal een deel daarvan al doorgevoerd worden. Het huidige systeem van Yahoo! krijgt de nodige kritiek vanwege de traagheid en onderhoudsproblemen. Verder is de factor relevantie voor zowel gebruikers als adverteerders een belangrijk verbeterpunt.

Ook MSN adCenter lijkt de structuur van Adwords te gebruiken. Straks zijn deze drie systemen dus in grote lijnen het zelfde, wat het managen van campagnes vergemakkelijkt. Elk systeem heeft wel zijn eigen extra’s. Zo bied MSN demografische gegevens en biedt Yahoo! straks een tool waarmee sites van concurrenten gespiderd kunnen worden op zoek naar keywords.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Yahoo! Search Marketing op de schop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/