Yahoo Search Marketing verbiedt merknaaminbreuk

Geschatte leestijd: 1 minuten

De geprinte versie van Adformatie meldt dat Yahoo! Search Marketing (voorheen Overture) sinds deze week adverteerders niet meer toestaat om te bieden op merknamen van concurrenten bij paid listings (gesponsorde koppelingen in de zoekresultaten).

Google ontmoedigt al enige tijd het bieden op merknamen van concurrenten. Juridisch gezien is de facilitator van het advertentienetwerk, bijv. Google Adwords of Yahoo Search Marketing, geen partij in eventuele geschillen omtrent merkinbreuk in advertenties. Althans, zo wordt verwacht: concrete uitspraken in Nederland rondom dit onderwep zijn er namelijk niet. Tot op heden zijn juridische geschillen hieromtrent altijd uitgevochten tussen de adverteerder en de concurrent op wiens merknaaminbreuk werd gemaakt. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement