Yahoo Search Marketing verlaagd minimum CPC naar 5 cent

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Vanaf 20 januari verlaagd Yahoo Search Marketing in Nederland haar minimum CPC-bod voor een groot aantal zoektermen naar €0,05. Voor circa 10.000 voornamelijk generieke zoektermen zal het huidige minimumbod niet worden verlaagd.

De verlaging van het minimum CPC-tarief door Yahoo Search Marketing is een welkome opsteker voor de vestiging in Nederland. Het afgelopen jaar zag Yahoo Search Marketing veel adverteerders weglopen naar marktleider Google Adwords. Met name het adverteren op zogenaamde "long-tail" keywords was door het oude minimumbod van €0,15 financieel niet aantrekkelijk.

De verlaging van het minimum CPC-tarief is de eerste van een serie op stapel staande wijzigingen aan de zijde van Yahoo Search Marketing. Zo zal naar verwachting later dit jaar het van Google bekende quality based bidding worden overgenomen tijdens de Panama-update. Hierdoor wordt ook de kwaliteit van de advertentie meegewogen als factor bij het bepalen van de daadwerkelijk CPC en advertentiepositie.

Een andere belangrijke wijziging voor adverteerders is dat tekstadvertenties voortaan achteraf zullen worden beoordeeld. Dit maakt het voor adverteerders gemakkelijker om snel wijzigingen door te kunnen voeren in de campagne.

Enkele belangrijke wijzigingen aan de zijde van Yahoo Search Marketing die hopelijk zal leiden tot een toenemende interesse van adverteerders voor dit toch dikwijls vergeten platform.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.