Wolter Tjeenk Willink 19 januari 2007 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Vanaf 20 januari verlaagd Yahoo Search Marketing in Nederland haar minimum CPC-bod voor een groot aantal zoektermen naar €0,05. Voor circa 10.000 voornamelijk generieke zoektermen zal het huidige minimumbod niet worden verlaagd.

De verlaging van het minimum CPC-tarief door Yahoo Search Marketing is een welkome opsteker voor de vestiging in Nederland. Het afgelopen jaar zag Yahoo Search Marketing veel adverteerders weglopen naar marktleider Google Adwords. Met name het adverteren op zogenaamde "long-tail" keywords was door het oude minimumbod van €0,15 financieel niet aantrekkelijk.

De verlaging van het minimum CPC-tarief is de eerste van een serie op stapel staande wijzigingen aan de zijde van Yahoo Search Marketing. Zo zal naar verwachting later dit jaar het van Google bekende quality based bidding worden overgenomen tijdens de Panama-update. Hierdoor wordt ook de kwaliteit van de advertentie meegewogen als factor bij het bepalen van de daadwerkelijk CPC en advertentiepositie.

Een andere belangrijke wijziging voor adverteerders is dat tekstadvertenties voortaan achteraf zullen worden beoordeeld. Dit maakt het voor adverteerders gemakkelijker om snel wijzigingen door te kunnen voeren in de campagne.

Enkele belangrijke wijzigingen aan de zijde van Yahoo Search Marketing die hopelijk zal leiden tot een toenemende interesse van adverteerders voor dit toch dikwijls vergeten platform.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Yahoo Search Marketing verlaagd minimum CPC naar 5 cent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.