Yahoo start zoeken naar betaalde content

Geschatte leestijd: 2 minuten
Yahoo heeft een nieuwe feature gelanceerd die bezoekers in staat stelt om te zoeken naar betaalde content. Tot de betaalde content worden onder meer rapporten over consumentengedrag en -bestedingen, enkele vooraanstaande krantensites en content in de medische en technische branche gerekend.

De databases waaruit Yahoo Search Subscriptions put zijn normaliter niet toegankelijk voor spiders en web crawlers, de zoekprogramma ´s van zoekmachines ´s als Google, Yahoo en Ilse. De toepassing is in het leven geroepen om ervoor zorg tedragen dat de gebruikers van Yahoo geen content mislopen in de veronderstelling dat de gezochte informatie op het internet niet voorhanden is.

Om de betaalde content the zien moeten gebruikers zich abonneren op de Yahoo database of gebruik maken van zogenaamde “pay per article” mogelijkheden. Tot de huidige betaalde content bronnen kunnen worden gerekend:

  • ConsumerReports.org
  • The Wall Street Journal Online
  • TheStreet.com
  • The New England Journal of Medicine
  • IEEE
  • Forrester Research Inc
  • Financial Times

De komende weken zullen extra bronnen worden toegevoegd. De betaalde content wordt als zoekresultaat binnen de reguliere resultaten getoond zoals in onderstaande afbeelding weergegeven.
Yahoobetaaldecontent
Het zoeken naar betaalde content via een reguliere zoekmachine is een interessante nieuwe trend. Het zet de deur open voor kleinschalige websites die graag betaald zouden willen worden voor hun content, maar geen heil zien in het aanbieden van een eigen micro-payments systeem. Het is dan ook niet ondenkbaar dat zoekamchines in de nabije toekomst een rol op zich zullen nemen die vergelijkbaar is met die van bijvoorbeeld PayPal. De laatste aankondiging van Google inzake de “Google Wallet” bevestigt dit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.