Yahoo start zoeken naar betaalde content

Geschatte leestijd: 2 minuten
Yahoo heeft een nieuwe feature gelanceerd die bezoekers in staat stelt om te zoeken naar betaalde content. Tot de betaalde content worden onder meer rapporten over consumentengedrag en -bestedingen, enkele vooraanstaande krantensites en content in de medische en technische branche gerekend.

De databases waaruit Yahoo Search Subscriptions put zijn normaliter niet toegankelijk voor spiders en web crawlers, de zoekprogramma ´s van zoekmachines ´s als Google, Yahoo en Ilse. De toepassing is in het leven geroepen om ervoor zorg tedragen dat de gebruikers van Yahoo geen content mislopen in de veronderstelling dat de gezochte informatie op het internet niet voorhanden is.

Om de betaalde content the zien moeten gebruikers zich abonneren op de Yahoo database of gebruik maken van zogenaamde “pay per article” mogelijkheden. Tot de huidige betaalde content bronnen kunnen worden gerekend:

 • ConsumerReports.org
 • The Wall Street Journal Online
 • TheStreet.com
 • The New England Journal of Medicine
 • IEEE
 • Forrester Research Inc
 • Financial Times

De komende weken zullen extra bronnen worden toegevoegd. De betaalde content wordt als zoekresultaat binnen de reguliere resultaten getoond zoals in onderstaande afbeelding weergegeven.
Yahoobetaaldecontent
Het zoeken naar betaalde content via een reguliere zoekmachine is een interessante nieuwe trend. Het zet de deur open voor kleinschalige websites die graag betaald zouden willen worden voor hun content, maar geen heil zien in het aanbieden van een eigen micro-payments systeem. Het is dan ook niet ondenkbaar dat zoekamchines in de nabije toekomst een rol op zich zullen nemen die vergelijkbaar is met die van bijvoorbeeld PayPal. De laatste aankondiging van Google inzake de “Google Wallet” bevestigt dit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.