Wolter Tjeenk Willink 28 juni 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten
Yahoo heeft een nieuwe feature gelanceerd die bezoekers in staat stelt om te zoeken naar betaalde content. Tot de betaalde content worden onder meer rapporten over consumentengedrag en -bestedingen, enkele vooraanstaande krantensites en content in de medische en technische branche gerekend.

De databases waaruit Yahoo Search Subscriptions put zijn normaliter niet toegankelijk voor spiders en web crawlers, de zoekprogramma ´s van zoekmachines ´s als Google, Yahoo en Ilse. De toepassing is in het leven geroepen om ervoor zorg tedragen dat de gebruikers van Yahoo geen content mislopen in de veronderstelling dat de gezochte informatie op het internet niet voorhanden is.

Om de betaalde content the zien moeten gebruikers zich abonneren op de Yahoo database of gebruik maken van zogenaamde “pay per article” mogelijkheden. Tot de huidige betaalde content bronnen kunnen worden gerekend:

 • ConsumerReports.org
 • The Wall Street Journal Online
 • TheStreet.com
 • The New England Journal of Medicine
 • IEEE
 • Forrester Research Inc
 • Financial Times

De komende weken zullen extra bronnen worden toegevoegd. De betaalde content wordt als zoekresultaat binnen de reguliere resultaten getoond zoals in onderstaande afbeelding weergegeven.
Yahoobetaaldecontent
Het zoeken naar betaalde content via een reguliere zoekmachine is een interessante nieuwe trend. Het zet de deur open voor kleinschalige websites die graag betaald zouden willen worden voor hun content, maar geen heil zien in het aanbieden van een eigen micro-payments systeem. Het is dan ook niet ondenkbaar dat zoekamchines in de nabije toekomst een rol op zich zullen nemen die vergelijkbaar is met die van bijvoorbeeld PayPal. De laatste aankondiging van Google inzake de “Google Wallet” bevestigt dit.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Yahoo start zoeken naar betaalde content

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/