Niels Bijvoet 18 november 2010 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Yahoo wil de concurrentiestrijd (met Google) op het gebied van search positionering niet meer aangaan. “Yahoo is een contentspeler”, aldus de woorden van Carol Bartz, CEO bij Yahoo. Volgens haar ging het de verkeerde kant op toen Yahoo als search speler werd bestempeld. Search wordt door Yahoo niet volledig opgegeven, maar de focus komt te liggen op originele content en personalisatie.

Search beslaat nog steeds meer dan de helft van Yahoos werkzaamheden en Yahoo heeft in die tak een marktaandeel van 17 procent. Desondanks kan of wil Yahoo het op dit vlak niet opnemen tegen gigant Google. Je bent continu in gevecht, aldus Bartz tijdens de Web 2.0 Summit.

‘Searchinnovaties Yahoo gekopieerd’

Bartz: Onze innovaties met zoekalgoritmes, werden of geëvenaard door andere bedrijven, of gekopieerd door die bedrijven, waaronder Google. Je moet iets doen wat Google niet wil kopiëren, of waarin ze niet geïnteresseerd zijn.

Nieuwe strategie: Content en Personalisatie

De inspanningen van Yahoo worden voortaan dus vooral ergens anders in gestoken. Bartz heeft aangegeven dat Yahoo een groeistrategie heeft die geënt is op het contentgedeelte. Daar moet onze focus liggen. Het heeft alles met personalisatie te maken.

De strategie van Yahoo is focussen op originele content, zonder search compleet op te geven. We werken immers samen met Microsoft. Microsoft en Yahoo sloten eerder een tienjarige deal waarbij Microsoft de drijvende kracht achter de zoektechnologie van Yahoo wordt. Yahoo neemt de verkoop van advertenties voor zijn rekening.

Over de concernstrategie liet Bartz nog weten 6 miljoen verschillende beginpaginas per dag te serveren. Verschillende gebruikers willen verschillende paginas met andere content. Daarnaast wilde Bartz kwijt dat Yahoo per dag 18 miljard advertenties serveert over het gehele netwerk.

Bron: emerce.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Yahoo stopt met search positionering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.