Wolter Tjeenk Willink 31 juli 2008 / Display Advertising
Leestijd: < 1 minuten

YouTube geeft op het eigen blog aan het Californische Omnisio over te hebben genomen. De overname heeft als doel de "YouTube experience" te verbeteren. Ondertussen is er ook minder goed nieuws voor de videowebsite: het Italiaanse Mediaset is een juridische procedure gestart tegen YouTube.

YouTube en Omnisio
YouTube heeft, zoals uit de inleiding bleek, Omnisio overgenomen. Omnisio is een onlangs gestart bedrijf dat online video meer gebruiksmogelijkheden wil geven. Volgens het blog van YouTube heeft Omnisio behoorlijk veel technische kennis in huis op het gebied van specialistische video tools. Deze kennis zou van toegevoegde waarde kunnen zijn voor YouTube .

YouTube is al langer bezig met het verbeteren van de gebruikerservaring van en interactie met online video. De aankoop van Omnisio door YouTube is hierin een logische stap.

YouTube en Mediaset
YouTube is ook minder positief in het nieuws. Het Italiaanse Mediaset van Berlusconi klaagt Google/YouTube aan voor het schenden van auteursrechten en hypothetische derving in reclame-inkomsten. Mediaset eist minimaal 500 miljoen euro van YouTube.

Mediaset zegt op YouTube tijdens een simpele analyse op 10 juni ten minste 4.643 video's te hebben gevonden waarvan de rechten in de handen zijn van het Italiaanse megaconcern. Deze video's zouden samen goed zijn voor meer dan 325 uur aan uitzending zonder eigendom van de rechten. Het online staan van de video's op YouTube zou leiden tot het verlies van 315.672 dagen aan broadcasting over de drie zenders van Mediaset.

YouTube reageerde uiteraard met de uitspraak dat het bedrijf auteursrechten en de houders ervan respecteert en dat het bedrijf de noodzaak van het aanspannen van de rechtszaak door Mediaset niet ziet. Momenteel loopt er nog een claim van 1 miljard euro tegen Google/YouTube. Viacom eist dit bedrag om dezelfde redenen als Mediaset.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on YouTube neemt Omnisio over en wordt aangeklaagd door Mediaset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/