YouTube neemt Omnisio over en wordt aangeklaagd door Mediaset

Geschatte leestijd: < 1 minuten

YouTube geeft op het eigen blog aan het Californische Omnisio over te hebben genomen. De overname heeft als doel de "YouTube experience" te verbeteren. Ondertussen is er ook minder goed nieuws voor de videowebsite: het Italiaanse Mediaset is een juridische procedure gestart tegen YouTube.

YouTube en Omnisio
YouTube heeft, zoals uit de inleiding bleek, Omnisio overgenomen. Omnisio is een onlangs gestart bedrijf dat online video meer gebruiksmogelijkheden wil geven. Volgens het blog van YouTube heeft Omnisio behoorlijk veel technische kennis in huis op het gebied van specialistische video tools. Deze kennis zou van toegevoegde waarde kunnen zijn voor YouTube .

YouTube is al langer bezig met het verbeteren van de gebruikerservaring van en interactie met online video. De aankoop van Omnisio door YouTube is hierin een logische stap.

YouTube en Mediaset
YouTube is ook minder positief in het nieuws. Het Italiaanse Mediaset van Berlusconi klaagt Google/YouTube aan voor het schenden van auteursrechten en hypothetische derving in reclame-inkomsten. Mediaset eist minimaal 500 miljoen euro van YouTube.

Mediaset zegt op YouTube tijdens een simpele analyse op 10 juni ten minste 4.643 video's te hebben gevonden waarvan de rechten in de handen zijn van het Italiaanse megaconcern. Deze video's zouden samen goed zijn voor meer dan 325 uur aan uitzending zonder eigendom van de rechten. Het online staan van de video's op YouTube zou leiden tot het verlies van 315.672 dagen aan broadcasting over de drie zenders van Mediaset.

YouTube reageerde uiteraard met de uitspraak dat het bedrijf auteursrechten en de houders ervan respecteert en dat het bedrijf de noodzaak van het aanspannen van de rechtszaak door Mediaset niet ziet. Momenteel loopt er nog een claim van 1 miljard euro tegen Google/YouTube. Viacom eist dit bedrag om dezelfde redenen als Mediaset.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.