Zelf zoekmachine-optimalisatie toepassen via social media?

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Zelf zoekmachine-optimalisatie toepassen via social media is niets nieuws, maar er is een nieuwe speler op de markt. Ook het recordbrekende Hyves maakt het nu mogelijk om met je eigen sociale netwerk in Google te verschijnen. Het is geen verrassing van het populaire sociale netwerk, aangezien één van de grootste trends van 2009 voor zoekmachine-optimalisatie het gebruik van social media wordt.

Hyves biedt niet de meest geavanceerde zoekmachine-optimalisatie via social media
De zoekmachine-optimalisatie die je via social media site Hyves kunt toepassen, is nog enigszins miniem. De spider van Google crawlt daarbij ook alleen de achternamen in profielen van Hyvers die hun achternaam zichtbaar hebben gemaakt voor alle Hyvers. Bovendien moet er in de titel iets met ‘Hyves’ voorkomen. Toch laat het zien dat Hyves ook graag de stap wil maken voor zoekmachine-optimalisatie via social media.

Andere zoekmachine-optimalisatie via social media
Andere sociale netwerken die al openstonden voor zoekmachine-optimalisatie, zijn onder andere LinkedIn, Xing en Facebook. Vooral binnen de zakelijke social media heeft zoekmachine-optimalisatie toegevoegde waarde, want zakelijke social media zijn er bij uitstek om te netwerken. Voor Hyves valt deze toegevoegde waarde nog te bezien. Het is daarentegen goed mogelijk dat straks via dit sociale netwerk bekende namen gaan opstaan, zoals dat via het populaire YouTube ook al gebeurde. De toekomst zal uit moeten wijzen hoeveel zoekmachine-optimalisatie bijdraagt aan deze tak van social media.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.