Zo stel je gemakkelijk een Microsoft Advertising (Bing Ads) Action Extension in

Zowel Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) als Google Ads experimenteren regelmatig in bèta met nieuwe extensies. Zo werd er in 2010 bijvoorbeeld in Amerika getest met een uitvouwbaar contact formulier in Google Ads en in 2016 werd in Microsoft Advertising getest met social extensions. Hoewel niet alle extensies en advertentieformaten het levenslicht zien in de vorm van een wereldwijde release, heeft begin april Microsoft Advertising de tweede exclusieve Microsoft Advertising extensie gelanceerd. Er was natuurlijk al Microsoft Advertising eigen image extension in Nederland, maar nu ook de Microsoft Advertising  action extension. Dit blog helpt jou op weg met actie extensies in Microsoft Advertising. 

bing ads bing ads

Afbeeldingen van Big PCC Geek en Microsoft.

Microsoft Advertising (Bing Ads) specifieke optimalisatie

Hoewel het gemakkelijk is om te denken: ‘automatische synchronisatie aanzetten tussen Google Ads en Microsoft Advertising en dezelfde optimalisatie tool aanknallen die ik ook voor Google Ads gebruik’.  Leidt dit helaas veelal niet tot optimaal gebruik van de advertentie features in Bing Ads. Net zoals in Google Ads, kan feature gebruik ontzettend situationeel zijn; wel of geen search partners, apparaat, tijd en locatie gebaseerde aanpassingen en een specifieke keuze voor een bepaalde bidmanagement tool. Zo verschillen de features en doelgroepen van Microsoft Advertising en Google Ads dermate, dat een Microsoft Advertising specifieke strategie betere resultaten oplevert dan klakkeloos door kopiëren.

[Klik hier voor 5 onmisbare tips om jouw Microsoft Advertising (Bing Ads) te optimaliseren] 

bing ads

Aangezien het in Microsoft Advertising regelmatig voorkomt dat er 9 advertenties zichtbaar zijn en geen organische resultaten boven de fold, is het optimaliseren van advertenties door middel van activerende teksten die goed aansluiten bij de zoekintentie essentieel. Maar ook het inzetten van extensies om zo de zoekende te leiden richting het antwoord op zijn of haar zoekvraag.

bing ads nike shoes

Voorbeeld van 9 advertenties boven de fold op een zoekopdracht in Bing Ads.

Wat is een Microsoft Advertising action extension?

De Microsoft Advertising action extensie is een uitbreiding van het tekstadvertentieformaat met een button met een call-to-action die direct naar de website linkt. Door de buttonstyling of de toegevoegde iconen in combinatie met de call-to-action tekst springt deze directe link naar de website meer in het oog dan het al bestaande sitelink extensieformaat. De buttonstyling zal vertoond worden op dekstop, terwijl de icoon styling gehanteerd zal worden op mobiel.

bing ads variant

Wat kunnen we leren van de Microsoft Advertising action extension?

Hoewel het action extensie format niet beschikbaar is in Google Ads en de styling van button en icoon niet reproduceerbaar is, kunnen marketeers alsnog een learning trekken om te testen met korte en coherente short copy. Veelal zijn sitelinks op zichzelf logische verwijzingen naar belangrijke pagina’s op de website, maar worden deze niet als geheel beschouwd. Daarnaast maakt de advertising denkwijze “alle beschikbare tekens gebruiken” sitelinks minder scanbaar en daardoor vaak minder begrijpelijk. Vandaar dat korte en coherente call-to-actions binnen de sitelink extensies in Microsoft Advertising en Google Ads uitkomst kunnen bieden in het verhogen van de CTR van advertenties als geheel.

bing ads copy voorbeelden

Hoe stel ik een Microsoft Advertising (Bing Ads) action extension in?

Stap 1 – Navigeer naar de “Campaigns” tab in het hoofdmenu.

bing ads hoofdmenu

Stap 2 – Navigeer naar het “Ad Extensions” tabblad in het secundaire menu.

bing ads ad campaign

Stap 3 – Selecteer de “Action extensions” view in de dropdown.

bing ads ad extensions

Stap 4 – Klik op “Create ad extension” om nieuwe action extensies aan te maken.

bing ads create ad extension

Stap 5 – Klik op “Add new Action Extension”.

bing ads new action extension

Stap 6 – Selecteer de gewenste taal voor de extensie.

bing ads language

Stap 7 – Kies uit de 70 beschikbare standaard acties. Let hierbij op dat er een aantal spellingsfouten, zoals “abboneren” en duplicaten tussen staan.

bing ads add new action extension

Stap 8 – Stel een URL in en stel waar nodig ook het trackingtemplate of de customer parameters in. Let op: als je het URL veld leeg laat, wordt de URL van de advertentie gehanteerd.

Stap 9 – De action extensie geeft ook nog de mogelijkheid om deze extensie alleen op bepaalde tijden te laten zien of bepaalde momenten. Zo kan dus de action extensie net zoals een promotie extensie in Google Ads gebruikt worden om bijvoorbeeld een aanbieding alleen op bepaalde dagen te laten zien, of alleen tijdens de openingstijden van jouw klantenservice.

bing ads start date and end date

Stap 10 – Associeer de extensie met een account, campagne of advertentiegroep. Maximaal 20 associaties.

bing ads extensie associatie

Conclusie – Optimaliseer voor Microsoft Advertising( Bing Ads)

Veelal is Microsoft Advertising (Bing Ads) een ondergeschoven kindje. Optimalisatieslagen uit Google Ads worden gekopieerd en marketeers vergeten te testen met Microsoft Advertising specifieke features. Dat is natuurlijk zonde, aangezien de extra aandacht zich kan vertalen naar meer conversies en een beter rendement uit jouw advertentiebudget oplevert. Hopelijk heb je nu de handvatten om aan de slag te gaan met Microsoft Advertising action extensies. Wil je meer weten over Bing Ads specifieke optimalisatieslagen? Houd dan ons blog in de gaten of neem contact op voor extra ondersteuning.