Home » Algemeen » Zoekmachine-adverteren van Google overleeft kredietcrisis

Zoekmachine-adverteren van Google overleeft kredietcrisis

Zoekmachine-adverteren via Google is een dermate sterk product, dat het de kredietcrisis zal overleven. Dat zegt CEO Eric Schmidt van 's werelds grootste zoekmachine in een conference call met een aantal analisten. Veel van de analisten zagen de groei van Google afnemen en dachten dat Google door de kredietcrisis werd ingehaald. Niets blijkt echter minder waar volgens Eric Schmidt. Zoekmachine-adverteren op Google zal blijven.

De kracht van zoekmachine-adverteren tijdens de kredietcrisis
In tijden van kredietcrisis is zoekmachine-adverteren een sterk product. Ook Google's CEO benadrukt dit in de conference call. De meetbaarheid maakt zoekmachine-adverteren ideaal. In tijden van kredietcrisis moeten uitgaven goed verantwoord worden. De ROI van elke bestede euro is direct terug te zien bij zoekmachine-adverteren via Google Adwords. Dat maakt dat zoekmachine-adverteren ook (of misschien vooral) in tijden van kredietcrisis zo sterk is.

De misgelopen advertentiedeal tussen Yahoo! en Google had niets te maken met de kracht van zoekmachine-adverteren als product. De juridische strijd om het laten doorgaan van de deal voor zoekmachine-adverteren tussen Yahoo! en Google werd Google uiteindelijk teveel. Ondanks deze overwinning voor het Ministerie van Justitie en partijen als de ANA die de advertentiedeal in de weg zaten, zal Google blijven geloven in zoekmachine-adverteren, kredietcrisis of geen kredietcrisis.

Google's interne beleid sinds de kredietcrisis
Ook Google is niet immuun voor de kredietcrisis. Aangezien niemand precies weet hoe lang de kredietcrisis nog duurt, zal ook Google maatregelen nemen. Het beleid voor het aannemen van personeel is bijvoorbeeld enigszins aangescherpt. Waar andere zoekmachinebedrijven personeel ontslaan of een stop op de aanname van personeel hebben door de kredietcrisis, neemt Google echter nog wel personeel aan. Wel zullen, zolang de kredietcrisis duurt, minder mensen een baan krijgen bij Google.

De kredietcrisis dwingt Google ook om andere uitgaven te herzien. Google staat bekend om het lanceren van leuke ideeën die zichzelf niet direct terugverdienen, zoals Google Lively, Knol, Google's "10th Birtday Website", Goggles voor Gmail en Google project 10^100. Hoewel hier scherper naar gekeken zal worden, ziet Eric Schmidt geen reden voor Google om in de huidige kredietcrisis niet meer te investeren in dergelijke projecten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Interessante onderwerpen
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nauw betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail