Zoekmachine Cuil lanceert tijdlijn in zoekresultaten

Zoekmachine Cuil geeft de strijd nog niet op. Om zoekresultaten nog gebruiksvriendelijker te maken, lanceert de zoekmachine nu een tijdlijn. Bij zoekopdrachten van historische aard toont Cuil de tijdlijn in de zoekresultaten.

Zoekmachine Cuil blijft proberen om de concurrentiestrijd gezond te houden. Vlak na de lancering van Cuil kwam er al een bericht dat de zoekmachine websites liet crashen en ook in de zoekmachinetest van Traffic Builders bleek Cuil niet genoeg te bieden om het Google echt moeilijk te maken. Nu komt daar ook nog de hete adem van Kumo van Microsoft bij die in de nek van de zoekmachine hijgt. Tijd dus om de zoekresultaten van Cuil een nieuwe lay-out te geven en nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan de zoekmachine.

Hoe werkt de tijdlijn in Cuil?
Wanneer een gebruiker in Cuil een zoekopdracht invoert waar een bepaalde geschiedenis aan verbonden is (denk aan Abraham Lincoln, Michael Jordan en Great Depression), dan toont Cuil een tijdlijn met de belangrijkste historiche data die bij de zoekopdracht horen. De tijdlijn kan ook vergroot worden en klapt dan uit over de zoekresultaten.

De tijdlijn in Cuil heeft wel voordelen. Zo kan de zoekmachine handig zijn voor bijvoorbeeld scripties of andere taken die research vereisen.