Home » Traffic Builders nieuws » Zoekmachine Google lanceert lokaal zoeken op mobiel

Zoekmachine Google lanceert lokaal zoeken op mobiel

Zoekmachine Google heeft een nieuwe dienst gelanceerd die mobiele telefoon gebruikers in staat stelt om een opmerkelijk robuuste versie van Google Local Search te benutten in de verenigde Staten. De dienst is rechtstreeks vanaf de mobiele telefoon te gebruiken: Mobile Search.

De nieuwe Google dienst, beschikbaar op Google Mobile Local, is bijna identiek aan de reguliere "local search service" voor de desktop computer. "Er zijn wel verschillen tussen de zoekresultaten voor mobiele gebruikers en gebruikers die de zoekopdracht vanaf een desktop pc uitvoeren, maar deze zijn minimaal" aldus Georges Harik, director of product management bij zoekmachine Google.

Het zoekopdrachtenscherm voor de mobiele telefoon bevat twee delen waarin de gebruiker kan aangeven wat gezocht wordt en in welke plaats of regio. Daarnaast bevat het scherm een zoekknop en een link naar een routeplanner die de gebruiker naar de aangegeven plaats van bestemming leidt.

Het aanklikken van een zoekresultaat via de nieuwe dienst levert evenals bij de reguliere lokaal zoeken functie van zoekmachine Google een pagina op met meer informatie over het bedrijf in kwestie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nauw betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail