Zoekmachine Google lanceert lokaal zoeken op mobiel

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Zoekmachine Google heeft een nieuwe dienst gelanceerd die mobiele telefoon gebruikers in staat stelt om een opmerkelijk robuuste versie van Google Local Search te benutten in de verenigde Staten. De dienst is rechtstreeks vanaf de mobiele telefoon te gebruiken: Mobile Search.

De nieuwe Google dienst, beschikbaar op Google Mobile Local, is bijna identiek aan de reguliere "local search service" voor de desktop computer. "Er zijn wel verschillen tussen de zoekresultaten voor mobiele gebruikers en gebruikers die de zoekopdracht vanaf een desktop pc uitvoeren, maar deze zijn minimaal" aldus Georges Harik, director of product management bij zoekmachine Google.

Het zoekopdrachtenscherm voor de mobiele telefoon bevat twee delen waarin de gebruiker kan aangeven wat gezocht wordt en in welke plaats of regio. Daarnaast bevat het scherm een zoekknop en een link naar een routeplanner die de gebruiker naar de aangegeven plaats van bestemming leidt.

Het aanklikken van een zoekresultaat via de nieuwe dienst levert evenals bij de reguliere lokaal zoeken functie van zoekmachine Google een pagina op met meer informatie over het bedrijf in kwestie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.