Zoekmachine Google update PageRank gegevens

Geschatte leestijd: 1 minuten

Zoekmachine Google is bezig haar PageRank gegevens te updaten. Van verschillende websites in zowel Nederland als daarbuiten is reeds vernomen dat er wijzigingen merkbaar zijn in de PageRank van de website.

PageRank, een indicator van het belang van een website volgens Google, uitgedrukt op een schaal van 0 tot 10, is een belangrijke factor bij het bepalen van de positie van websites in zoekmachines. De laatste tijd echter wordt steeds vaker gesuggereerd dat het belang van PageRank langzamerhand aan het afnemen is. Op diverse forum-sites, waaronder het populaire Voelspriet.nl, doken enkele maanden geleden berichten de kop op dat Google PageRank een steeds minder grote invloed heeft op de rangschikking van websites in de zoekresultaten.

Ook een beknopt eigen onderzoek bevestigt dit. Traffic Builders vergeleek de top 20 resultaten van meer dan 50 zoekopdrachten naar zowel Nederlandstalige als Engelstalige keywords, zowel populair als minder populair als zoekopdracht. Daarin kwam onder meer naar voren dat wanneer een keyword zeer populair is als zoekopdracht, het belang van PageRank afneemt. “Het onderzoek is onderdeel van een breder onderzoek dat Traffic Builders continu uitvoert in diverse zoekmachines, waaronder Google. Naast Google PageRank worden meer dan 50 andere factoren per website onderzocht en beoordeeld”, aldus Jurgen Huwae, zoekmachine optimalisatie & advertising consultant bij Traffic Builders.

Meer informatie over PageRank vindt u in het artikel “Google PageRank” in onze kennisbank. Daarnaast kunt u de Google PageRank van uw website achterhalen via de Google PageRank calculator in de tools sectie van deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement