Wolter Tjeenk Willink 22 april 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Zoekmachine Google is bezig haar PageRank gegevens te updaten. Van verschillende websites in zowel Nederland als daarbuiten is reeds vernomen dat er wijzigingen merkbaar zijn in de PageRank van de website.

PageRank, een indicator van het belang van een website volgens Google, uitgedrukt op een schaal van 0 tot 10, is een belangrijke factor bij het bepalen van de positie van websites in zoekmachines. De laatste tijd echter wordt steeds vaker gesuggereerd dat het belang van PageRank langzamerhand aan het afnemen is. Op diverse forum-sites, waaronder het populaire Voelspriet.nl, doken enkele maanden geleden berichten de kop op dat Google PageRank een steeds minder grote invloed heeft op de rangschikking van websites in de zoekresultaten.

Ook een beknopt eigen onderzoek bevestigt dit. Traffic Builders vergeleek de top 20 resultaten van meer dan 50 zoekopdrachten naar zowel Nederlandstalige als Engelstalige keywords, zowel populair als minder populair als zoekopdracht. Daarin kwam onder meer naar voren dat wanneer een keyword zeer populair is als zoekopdracht, het belang van PageRank afneemt. “Het onderzoek is onderdeel van een breder onderzoek dat Traffic Builders continu uitvoert in diverse zoekmachines, waaronder Google. Naast Google PageRank worden meer dan 50 andere factoren per website onderzocht en beoordeeld”, aldus Jurgen Huwae, zoekmachine optimalisatie & advertising consultant bij Traffic Builders.

Meer informatie over PageRank vindt u in het artikel “Google PageRank” in onze kennisbank. Daarnaast kunt u de Google PageRank van uw website achterhalen via de Google PageRank calculator in de tools sectie van deze website.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekmachine Google update PageRank gegevens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.