Zoekmachine Google update PageRank gegevens

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Zoekmachine Google is bezig haar PageRank gegevens te updaten. Van verschillende websites in zowel Nederland als daarbuiten is reeds vernomen dat er wijzigingen merkbaar zijn in de PageRank van de website.

PageRank, een indicator van het belang van een website volgens Google, uitgedrukt op een schaal van 0 tot 10, is een belangrijke factor bij het bepalen van de positie van websites in zoekmachines. De laatste tijd echter wordt steeds vaker gesuggereerd dat het belang van PageRank langzamerhand aan het afnemen is. Op diverse forum-sites, waaronder het populaire Voelspriet.nl, doken enkele maanden geleden berichten de kop op dat Google PageRank een steeds minder grote invloed heeft op de rangschikking van websites in de zoekresultaten.

Ook een beknopt eigen onderzoek bevestigt dit. Traffic Builders vergeleek de top 20 resultaten van meer dan 50 zoekopdrachten naar zowel Nederlandstalige als Engelstalige keywords, zowel populair als minder populair als zoekopdracht. Daarin kwam onder meer naar voren dat wanneer een keyword zeer populair is als zoekopdracht, het belang van PageRank afneemt. “Het onderzoek is onderdeel van een breder onderzoek dat Traffic Builders continu uitvoert in diverse zoekmachines, waaronder Google. Naast Google PageRank worden meer dan 50 andere factoren per website onderzocht en beoordeeld”, aldus Jurgen Huwae, zoekmachine optimalisatie & advertising consultant bij Traffic Builders.

Meer informatie over PageRank vindt u in het artikel “Google PageRank” in onze kennisbank. Daarnaast kunt u de Google PageRank van uw website achterhalen via de Google PageRank calculator in de tools sectie van deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.