Zoekmachine iLocal wil Europa veroveren

Geschatte leestijd: 1 minuten
Zoekmachine iLocal, een Nederlands initiatief dat op 17 mei jl. het levenslicht zag, heeft verregaande plannen voor uitbreiding naar de rest van Europa. In een interview met oprichter en directeur Grasdijk in het Financieel Dagblad worden de plannen uit de doeken gedaan.

iLocal, een nieuwe zoekmachine voor bedrijfsinformatie, was onlangs nog in het nieuws vanwege een kort geding aangespannen door de Gouden Gids, het voormalig thuishonk van oprichter Grasdijk, in verband met een marketingactie opzet als parodie op de Gouden Gids met Katja Schuurman in de hoofdrol. De zoekmachine, die een deel van haar informatie ontleent aan de database van de Kamer van Koophandel, was ook al in het nieuws vanwege het feit dat de telefoonnummers van bekende Nederlanders als Katja Schuurman en Andre van Duin via de zoekmachine te vinden waren.

iLocal wenst op zeer korte termijn uit te breiden naar onder meer Belgie, Luxemburg, een tweetal Zuid-Europese landen en een drietal landen in Oost-Europa. De zoekmachine kent inmiddels meer dan 300 adverteerders en hoopt dit jaar op een omzet van ruim 2 miljoen EUR uit te komen.

Bron: Financieel Dagblad


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement