Zoekmachine iLocal wil Europa veroveren

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Zoekmachine iLocal, een Nederlands initiatief dat op 17 mei jl. het levenslicht zag, heeft verregaande plannen voor uitbreiding naar de rest van Europa. In een interview met oprichter en directeur Grasdijk in het Financieel Dagblad worden de plannen uit de doeken gedaan.

iLocal, een nieuwe zoekmachine voor bedrijfsinformatie, was onlangs nog in het nieuws vanwege een kort geding aangespannen door de Gouden Gids, het voormalig thuishonk van oprichter Grasdijk, in verband met een marketingactie opzet als parodie op de Gouden Gids met Katja Schuurman in de hoofdrol. De zoekmachine, die een deel van haar informatie ontleent aan de database van de Kamer van Koophandel, was ook al in het nieuws vanwege het feit dat de telefoonnummers van bekende Nederlanders als Katja Schuurman en Andre van Duin via de zoekmachine te vinden waren.

iLocal wenst op zeer korte termijn uit te breiden naar onder meer Belgie, Luxemburg, een tweetal Zuid-Europese landen en een drietal landen in Oost-Europa. De zoekmachine kent inmiddels meer dan 300 adverteerders en hoopt dit jaar op een omzet van ruim 2 miljoen EUR uit te komen.

Bron: Financieel Dagblad


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.