Wolter Tjeenk Willink 12 juni 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Zoekmachine iLocal, een Nederlands initiatief dat op 17 mei jl. het levenslicht zag, heeft verregaande plannen voor uitbreiding naar de rest van Europa. In een interview met oprichter en directeur Grasdijk in het Financieel Dagblad worden de plannen uit de doeken gedaan.

iLocal, een nieuwe zoekmachine voor bedrijfsinformatie, was onlangs nog in het nieuws vanwege een kort geding aangespannen door de Gouden Gids, het voormalig thuishonk van oprichter Grasdijk, in verband met een marketingactie opzet als parodie op de Gouden Gids met Katja Schuurman in de hoofdrol. De zoekmachine, die een deel van haar informatie ontleent aan de database van de Kamer van Koophandel, was ook al in het nieuws vanwege het feit dat de telefoonnummers van bekende Nederlanders als Katja Schuurman en Andre van Duin via de zoekmachine te vinden waren.

iLocal wenst op zeer korte termijn uit te breiden naar onder meer Belgie, Luxemburg, een tweetal Zuid-Europese landen en een drietal landen in Oost-Europa. De zoekmachine kent inmiddels meer dan 300 adverteerders en hoopt dit jaar op een omzet van ruim 2 miljoen EUR uit te komen.

Bron: Financieel Dagblad

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekmachine iLocal wil Europa veroveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.