Wolter Tjeenk Willink 15 september 2011 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten

Zoekmachine marketing of “Search Advertising” is goed voor 50,3% van de totale uitgaven aan online advertising in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door brancheorganisatie IAB in samenwerking met Deloitte over de eerste helft van 2011. Over de gehele linie werd bijna 10% meer besteed aan online advertising in vergelijking met dezelfde periode in 2010.De totale bestedingen aan online advertising bedroegen in de eerste helft van dit jaar ruim 507 miljoen euro. De autobranche is goed voor ca. 12% van dit bedrag, gevolgd door de sectoren Financial Services (10%), Consumer Goods (8%), Travel (7%) en Telecom (7%). Opmerkelijk is dat de automotive industrie in 2010 met een aandeel van 9% nog de 4e positie innam in de lijst van bestedingen aan online advertising per branche. Ook Travel staat voor het eerst in de top 5.

IAB bestedingen online advertising H1 2011

Zoekmachine marketing bestedingen
De bestedingen aan zoekmachine marketing zijn in het onderzoek geschat in samenwerking met de taskforce search van het IAB. Google, met Google Adwords verantwoordelijk voor verreweg het grootste aandeel in de online advertising bestedingen aan “Search” wilde de cijfers niet bevestigen noch ontkennen.

Online advertising bestedingen 2012
Voor 2012 wordt een groei van 20% van de bestedingen aan online media verwacht. Met name in de Consumer Goods en Financial Services wordt een sterke groei voorzien.

Het onderzoek vond plaats onder 32 bedrijven waaronder grote publishers als TMG, Sanoma Media, wegener en Microsoft. Zij zijn gezamenlijk goed voor ca. 334 websites met een bereik van 77% onder de Nederlandse internetpopulatie.  

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekmachine marketing ruim 50% van online advertising bestedingen in 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/