Zoekmachine Yahoo lanceert MyWeb 2.0 en MyRank

Geschatte leestijd: 2 minuten

Zoekmachine Yahoo kondigt vandaag aan een nieuwe, in onze optiekspectaculaire feature te hebben gelanceerd: Yahoo MyWeb 2.0 en MyRank.Met deze feature voegt de zoekmachine een revolutionairefunctionaliteit toe aan het zoeken van informatie op het internet dieveel gevolgen kan hebben voor de wijze waarop we de zoekresultatengepresenteerd krijgen.


De kern van de nieuwe feature wordt gevormd door het nieuwe concept”Social Search”: een gedachtengoed dat deel gebaseerd lijkt op hetonlangs in het nieuws gekomen TrustRank van Google.Toch is de uitwerking net even anders. Waar Google TrustRank gebaseerdis op een concept dat zoekresultaten rangschikt op grond van de matevan betrouwbaarheid van bronnen waarnaar gelinked wordt (outboundlinks) en op basis daarvan een bepaalde “autoriteit” aan een websitetoekent, werkt de nieuwe feature van Yahoo op basis van aanbevelingenvan bekende uit uw sociale netwerk.

U hoort het goed: vrienden, familie, kennissen en andere bekenden zijnvan invloed op de zoekresultaten die u gepresenteerd krijgt. MyWeb 2.0van zoekmachine Yahoo stelt gebruikers in staat om bepaalde webpagina ´sop te slaan in een persoonlijk profiel. Elke opgeslagen webpagina vaneen bekende uit uw netwerk, geldt als een “extra stem” voor dedesbetreffende webpagina. Voert u een zoekopdracht in die relevant isvoor een pagina die is opgeslagen door een bekende uit uw “SocialNetwork” krijgt deze webpagina voorrang in de zoekresultaten. Feitelijkis het een compleet nieuwe zoekmachine die derhalve ook los vanzoekmachine Yahoo zal worden gepositioneerd, vooralsnog…

U begrijpt dat dit een compleet nieuwe benadering van het concept”Search” is. De vraag is echter in hoeverre we ons in Nederland om dezeontwikkeling zorgen moeten maken zolang Google het voorbeeld vanconcurrent Yahoo niet volgt. Gelet op het marktaandeel van Yahoo zal dewijziging namelijk vrij weining impact hebben op de Nederlandse markt.Daar komt bovendien bij dat vrijwel niemand MyWeb van Yahoo gebruikt omde eerder genoemde verschillen in marktaandeel.

De zoekresultaten die op basis van Yahoo MyWeb 2.0 en MyRank wordensamengesteld zullen wezenlijk verschillen van die van Yahoo.com enandere zoekmachines als Google en MSN. Daarnaast zijn de zoekresultatenzeer dynamisch, omdat ze kunnen wijzigen op grond van het “tag-gedrag”van uw Social Network. Hoe meer webpagina ´s men tagged, des te groterzal de impact van Yahoo MyRank zijn op uw zoekresultaten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement