Frans van Dolderen 21 augustus 2008 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

In de zoekmachinemarketing wordt te weinig rekening gehouden met offline kanalen. Uit een studie, uitgevoerd door Jupiter Research, waarin de marketingintegratie tussen online en offline werd onderzocht, kwam onder andere deze conclusie naar voren. In de zoekmachinemarketing laat 45 procent van de marketeers het na om offline media-inspanningen met zoekactiviteiten te integreren. Ook bestaat er nog steeds een gat tussen de strategie die door marketeers wordt gehanteerd ten aanzien van zoekmachinemarketing en het gedrag van gebruikers van zoekmachines.

De integratie tussen zoekmachinemarketing en offline kanalen is een fenomeen dat al enige tijd bestaat. Toch wordt slechts door 55 procent van de search marketeers de online activiteiten met offline activiteiten gecombineerd. Direct mail is daarbij als offline instrument het populairst.

De resultaten van deze studie zijn nog opvallender als wordt gekeken naar eerdere studies. In augustus 2007 werd nog geconcludeerd dat 67 procent van de zoekopdrachten direct wordt veroorzaakt door offline kanalen. Ook hier blijkt de televisie het populairst, maar ditmaal als trigger, met een aandeel van 37 procent.

In de zoekmachinemarketing wordt naast de integratie van online en offline ook het gedrag van zoekmachinegebruikers teveel genegeerd. Bij de inzet van digitale middelen geven search marketeers de voorkeur aan afbeeldingen (58 procent) boven persberichten (32 procent) en video's (20 procent). Gebruikers van zoekmachines klikken echter eerder op nieuwsberichten (36 procent) dan op afbeeldingen (31 procent) of video's (17 procent). Het wordt daarom hoog tijd dat search marketeers meer luisteren naar het gedrag van zoekmachinegebruikers. Alleen dan kan maximaal rendement worden gehaald uit zoekmachinemarketing.

Bron: Admanager.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekmachinemarketing houdt te weinig rekening met offline kanalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/