Zoekmachinemarketing krijgt meer aandacht van management

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Zoekmachinemarketing  krijgt steeds meer aandacht van het management, zo wordt geconcludeerd door brancheorganisatie SEMPO op basis van de eerste resultaten van een jaarlijks gehouden online enquête.

90 procent van het hoger management geeft aan enigszins tot zeer nauw betrokken te zijn bij de activiteiten op het gebied van zoekmachinemarketing. Dat is een forse toename ten opzichte van de 50 procent van 2005. Een andere belangrijke ontwikkeling waar SEMPO op wijst is dat zoekmachinemarketing steeds vaker uit een eigen budget wordt bekostigd. 42 procent van de adverteerders noemt SEM als een op zichzelf staande marketingcategorie. Van de verschuivende budgetten delft vooral print het onderspit ten gunste van zoekmachinemarketing.

"Zoekmachinemarketing heeft de hogere managmentniveaus bereikt. Grotere adverteerders alloceren doelbewust middelen voor Search Engine Marketing (SEM) en verwachten logischerwijs een duidelijke Return on Investment (ROI) op deze nieuwe budgetten", aldus Dana Todd, voorzitter van de Search Engine Marketing Professional Organization.

Zoekmachinemarketing word door deze groep adverteerders met name ingezet met het oog op directe verkoop. 59% van de ondervraagden geeft dit aan als belangrijkste doel te stellen. Brand awareness – het genereren van naamsbekendheid en merkassociatie – volgt met 53 procent op een tweede plaats, gevolgd door lead generatie met 48 procent. In 2005 gaf 62 procent nog aan brand awareness als belangrijkste doel van SEM te beschouwen, gevolgd door directe verkoop (60%) en het genereren van leads (58%).

Van alle zoekmachinemarketingmethoden wordt zoekmachine-optimalisatie (SEO) genoemd als belangrijkste vorm. Het wordt door 83 procent van de bedrijven genoemd. Het heeft daarmee een kleine voorsprong op zoekmachine-adverteren (80%).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.