Zoekmachinemarketing moeilijk te managen?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Zoekmachinemarketing is moeilijk te managen zo meldt eMarketer vandaag. Hoewel online marketeers al jaren investeren in zoekmachinemarketing blijft het managen van deze campagnes lastig, aldus het online marketing magazine in de VS. Dit zou blijken uit onderzoek van the E-tailing Group onder Amerikaanse e-commerce marketeers die de afgelopen twee jaar zoekmachinemarketing hebben ingezet.

Het probleem dat 40% van de respondenten ten aanzien van het managen van zoekmachinemarketing noemt, is dat ze meer dan vijfduizend keywords moeten beheren. Ruim een kwart weet ook niet hoe de kosten per conversie zich verhouden tot de opbrengsten (bron: eMarketer).

"Reden temeer om zoekmachinemarketing uit te besteden aan een professioneel zoekmachinemarketingbureau", aldus Wolter Tjeenk Willink, oprichter van Traffic Builders BV – één van de meest toonaangevende zoekmachinemarketingbureaus van Nederland. "Zoekmachinemarketing kan, mits goed ingezet, één van de meest winstgevende marketingkanalen zijn die de marketeer anno 2006 ter beschikking staan. Maar dikwijls worden campagnes te kort door de bocht opgezet.

Met gouden bergen in het vooruitzicht worden campagnes maar al te vaak onzorgvuldig opgezet, met het achterblijven van het gewenst rendement tot gevolg. Zoekmachinemarketing – het adverteren in zoekmachines middels programma's als Google Adwords en Yahoo Search Marketing – behelst meer dan slechts het koppelen van een lijst met keywords aan een tekstadvertentie. Een goed opgezette campagne richt zich dikwijls op honderden zo niet duizenden keywords en kan bestaan uit honderden advertentiegroepen en een veelvoud aan variaties in tekstadvertenties en landingspagina's.

Zeker met het oog op wat de Google Adwords Quality Ad score wordt genoemd – een calculatie van de kwaliteit van een advertentiecampagne op grond van doorklikratio (CTR) en met name relevantie van de tekstadvertentie en landingspagina voor het keyword waarop wordt geadverteerd – resulteert het gedegen opzetten van campagnes uiteindelijk in meer rendement voor de adverteerder. Uitbesteden is dan gezien de hoeveelheid werk die uit het ontwikkelen en managen van een dergelijke campagne voortkomt voor het gros van de adverteerders dan de meest voordehandliggende mogelijkheid".


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.