Wolter Tjeenk Willink 27 april 2006 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Om welke redenen wordt zoekmachinemarketing door vele profit en non-profit organisaties ingezet? Uit onderzoek blijkt dat het creëeren of verbeteren van de naamsbekendheid door 62% van de ondervraagden als belangrijkste reden voor het inzetten van zoekmachinemarketing wordt aangegeven. Branding dus. 60% van de ondervraagden geeft aan zoekmachinemarketing in te zetten voor het genereren van direct response.

Budgetverdeling zoekmachinemarketing
Hoe wordt het budget dat is gealloceerd voor zoekmachinemarketing verdeeld over Paid Search (gesponsorde koppelingen in bijv. Google Adwords) en Organic Search, ook wel natuurlijke zoekmachine optimalisatie genoemd? Volgens onderzoek door het Amerikaanse SEMPO/Intellisurvey uit december 2005, gaat 83% van elke "online dollar" naar Paid Search en slechts 11.2% naar natuurlijke zoekmachine optimalisatie. Een opvallend onderzoekresultaat aangezien eerder onderzoek door iProspect aantoonde dat ruim 61% van alle zoekmachinegebruikers natuurlijke of organische zoekresultaten als relevanter voor de zoekopdracht beschouwd.

Zoekmachine optimalisatie kent hogere conversieratio
In 2004 concludeerde Enquiro in een onderzoek al dat ruim 63% van de zoekmachinegebruikers natuurlijke zoekresultaten prefereerde boven gesponsorde koppelingen. Een toppositie in de natuurlijke, niet-gesponsorde zoekresultaten levert ook een hogere conversieratio op dan adverteren in zoekmachines, zo bleek in 2005 uit onderzoek door MarketingSherpa.

Conclusie? Adverteerders zouden meer tijd, moeite en budget moeten besteden aan natuurlijke zoekmachine optimalisatie, gericht op het verkrijgen van topposities in de niet-gesponsorde zoekresultaten.

Bron: Search Engine Watch, n.a.v. SES New York eind februari 2006.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekmachinemarketing primair ingezet voor branding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.