Zoekmachinemarketing primair ingezet voor branding

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Om welke redenen wordt zoekmachinemarketing door vele profit en non-profit organisaties ingezet? Uit onderzoek blijkt dat het creëeren of verbeteren van de naamsbekendheid door 62% van de ondervraagden als belangrijkste reden voor het inzetten van zoekmachinemarketing wordt aangegeven. Branding dus. 60% van de ondervraagden geeft aan zoekmachinemarketing in te zetten voor het genereren van direct response.

Budgetverdeling zoekmachinemarketing
Hoe wordt het budget dat is gealloceerd voor zoekmachinemarketing verdeeld over Paid Search (gesponsorde koppelingen in bijv. Google Adwords) en Organic Search, ook wel natuurlijke zoekmachine optimalisatie genoemd? Volgens onderzoek door het Amerikaanse SEMPO/Intellisurvey uit december 2005, gaat 83% van elke "online dollar" naar Paid Search en slechts 11.2% naar natuurlijke zoekmachine optimalisatie. Een opvallend onderzoekresultaat aangezien eerder onderzoek door iProspect aantoonde dat ruim 61% van alle zoekmachinegebruikers natuurlijke of organische zoekresultaten als relevanter voor de zoekopdracht beschouwd.

Zoekmachine optimalisatie kent hogere conversieratio
In 2004 concludeerde Enquiro in een onderzoek al dat ruim 63% van de zoekmachinegebruikers natuurlijke zoekresultaten prefereerde boven gesponsorde koppelingen. Een toppositie in de natuurlijke, niet-gesponsorde zoekresultaten levert ook een hogere conversieratio op dan adverteren in zoekmachines, zo bleek in 2005 uit onderzoek door MarketingSherpa.

Conclusie? Adverteerders zouden meer tijd, moeite en budget moeten besteden aan natuurlijke zoekmachine optimalisatie, gericht op het verkrijgen van topposities in de niet-gesponsorde zoekresultaten.

Bron: Search Engine Watch, n.a.v. SES New York eind februari 2006.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.