Zoekmachines bijna even populair als email

Geschatte leestijd: 2 minuten
Uit onderzoek door PEW Internet en het ComScore Media Matrix consumentenpanel uit de Verenigde Staten blijkt dat zoekmachines een steeds belangrijker onderdeel vormen voor de "online media experience".

Het onderzoek dateert van september 2005 en legt een vergelijking met de resultaten van vergelijkbaar onderzoek in 2004. Hieruit blijkt dat het gebruik van zoekmachines in het algemeen op een willekeurige dag is gestegen van 30 naar 41% van de internetgebruikers. Omdat ook de internetpopulatie in absolute aantallen is toegenomen, levert dit een toename van het aantal zoekmachinegebruikers op van 38 naar 59 miljoen per dag. Een stijging van ca. 55%.
Gebruik zoekmachines vs email US 2005

Dagelijks gebruikt circa 52% van de internetpopulatie in de VS email, waardoor het zoekmachinegebruik met 41% een goede tweede is.
Tevens werd onderzoek gedaan naar de marktaandelen van de diverse zoekmachines, gebaseerd op het aantal unieke bezoekers gedurende de maand oktober 2005.
Bereik zoekmachines VS gemeten naar aantal unieke bezoekers in oktober 2005

Een ander opvallend onderzoeksresultaat betreft de opkomst van "local search". PEW Internet deed onderzoek naar het aantal lokaal georienteerde zoekopdrachten per zoekmachine.

Local Search zoekmachines VS oktober 2005


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.