Zoekmachines bijna even populair als email

Geschatte leestijd: 2 minuten
Uit onderzoek door PEW Internet en het ComScore Media Matrix consumentenpanel uit de Verenigde Staten blijkt dat zoekmachines een steeds belangrijker onderdeel vormen voor de "online media experience".

Het onderzoek dateert van september 2005 en legt een vergelijking met de resultaten van vergelijkbaar onderzoek in 2004. Hieruit blijkt dat het gebruik van zoekmachines in het algemeen op een willekeurige dag is gestegen van 30 naar 41% van de internetgebruikers. Omdat ook de internetpopulatie in absolute aantallen is toegenomen, levert dit een toename van het aantal zoekmachinegebruikers op van 38 naar 59 miljoen per dag. Een stijging van ca. 55%.
Gebruik zoekmachines vs email US 2005

Dagelijks gebruikt circa 52% van de internetpopulatie in de VS email, waardoor het zoekmachinegebruik met 41% een goede tweede is.
Tevens werd onderzoek gedaan naar de marktaandelen van de diverse zoekmachines, gebaseerd op het aantal unieke bezoekers gedurende de maand oktober 2005.
Bereik zoekmachines VS gemeten naar aantal unieke bezoekers in oktober 2005

Een ander opvallend onderzoeksresultaat betreft de opkomst van "local search". PEW Internet deed onderzoek naar het aantal lokaal georienteerde zoekopdrachten per zoekmachine.

Local Search zoekmachines VS oktober 2005


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.