Wolter Tjeenk Willink 24 november 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten
Uit onderzoek door PEW Internet en het ComScore Media Matrix consumentenpanel uit de Verenigde Staten blijkt dat zoekmachines een steeds belangrijker onderdeel vormen voor de "online media experience".

Het onderzoek dateert van september 2005 en legt een vergelijking met de resultaten van vergelijkbaar onderzoek in 2004. Hieruit blijkt dat het gebruik van zoekmachines in het algemeen op een willekeurige dag is gestegen van 30 naar 41% van de internetgebruikers. Omdat ook de internetpopulatie in absolute aantallen is toegenomen, levert dit een toename van het aantal zoekmachinegebruikers op van 38 naar 59 miljoen per dag. Een stijging van ca. 55%.
Gebruik zoekmachines vs email US 2005

Dagelijks gebruikt circa 52% van de internetpopulatie in de VS email, waardoor het zoekmachinegebruik met 41% een goede tweede is.
Tevens werd onderzoek gedaan naar de marktaandelen van de diverse zoekmachines, gebaseerd op het aantal unieke bezoekers gedurende de maand oktober 2005.
Bereik zoekmachines VS gemeten naar aantal unieke bezoekers in oktober 2005

Een ander opvallend onderzoeksresultaat betreft de opkomst van "local search". PEW Internet deed onderzoek naar het aantal lokaal georienteerde zoekopdrachten per zoekmachine.

Local Search zoekmachines VS oktober 2005

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekmachines bijna even populair als email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.