Marek 27 april 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Financiële producten en zoekmachines gaan hand in hand. Tijdens het aankoopproces van financiële producten maakt maarliefst 67 procent van de consumenten gebruik van zoekmachines. Dit blijkt uit de Nationale Search Engine Monitor, uitgevoerd door Search Engine Mediabureau Checkit in samenwerking met marktonderzoeksbureau RMI.


Zoekmachines worden tijdens het aankoopproces van financiële producten zelfs meer gebruikt dan de websites van aanbieders zelf. Alleen bij de online aankoop wordt direct gesurft naar en door de website van de gekozen financiële instelling. Voor de overige fasen in het aankoopproces van financiële producten wordt gebruikgemaakt van vergelijkingssites en zoekmachines.

Zoekmachines blijken zelfs onmisbaar als hulpmiddel bij de keuze van een specifiek financieel product. Vergelijkingssites worden ook gebruikt om productinformatie en prijzen te vergelijken, maar in vrijwel elke fase van het aankoopproces is een centrale rol weggelegd voor de zoekmachines.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekmachines domineren in aankoopproces financiële producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/