Wolter Tjeenk Willink 26 augustus 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Na het debacle romdom de zoekmachinespam van Vinden.nl en de acties die onlangs door Google ondernomen zijn tegen diverse websites om dezelfde redenen (zie onder meer: deze en deze post op Marketingfacts) zou je toch denken dat men leert van andersmans fouten. Niets is minder waar, zo blijkt uit deze nieuwe case. Graag stellen we u voor aan een initiatief dat het wel heel bont maakt: SitePage.nl.

SitePage trekt meer dan 100.000 bezoekers per maand op basis van meer dan 700.000 webpagina´s die allen gericht zijn op niet veelvoorkomende zoekopdrachten, waarop vrij gemakkelijk topposities in de zoekmachines te behalen zijn. Zie hiervoor ondermeer het aantal geindexeerde webpagina´s van SitePage in Google. Maar het mooiste moet nog komen… SitePage verdient haar geld namelijk met het tonen van Adsense advertenties uit het Google Content Network, welke worden getoond op basis van Google´s eigen zoekresultaten!

Opvallender is echter dat wij onlangs in een gesprek met enkele heren van Google SitePage al "getipt" hadden en er nu nog niets aan gedaan blijkt te zijn.

Voor hen die Google´s Spam Report functie eens willen testen: bij deze bent u van harte uitgenodigd.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekmachinespam SitePage.nl kost Google meer dan 10K per maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.