Wolter Tjeenk Willink 28 augustus 2007 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Na Jakob Nielsen is het de beurt aan Marissa Mayer (Google Vice President, Search Products & User Experience) om haar visie te geven op hoe de zoekresultaten er in 2010 uit komen te zien. Zoals iedereen kan zien zijn de zoekresultaten aan het veranderen. Lokale resultaten, images, video’s, nieuws en boekresultaten krijgen steeds meer real-estate op de zoekresultaten pagina’s. Gord Hotchkiss vroeg Mayer waar dit heen gaat. Wederom een belangrijk kijkje down the road.


Volgens Mayer zijn er drie computer wetenschappelijke trends die de veranderingen mogelijk maken:

  1. Binnen 3 jaar heeft iedereen breedband, zeer snelle internet connecties
  2. Mediums als audio en video werken voor steeds meer mensen, omdat formaten en spelers worden gestandaardizeerd
  3. Gebruikers hebben meer en meer computer opslagruimte

Interactie
Dankzij de ontwikkelingen gaan mensen steeds meer ‘interacteren met’ en ‘aanvullen op’ het web. Google wil hier op inspelen door zoekresultaten pagina’s uit meerdere layers te laten bestaan en de gebruiker de keuze te geven om een zoekresultaat op bijvoorbeeld een map of een tijdlijn te laten zien. Door de rijkere content en opties krijg je een resultatenpagina die aanvoelt als een soort van interactieve encyclopedie.

Annotatie
Met behulp van personalized search worden de resultatenpagina’s gevormd naar jouw gedrag. Elke zoekopdracht kan voor elke persoon een andere pagina opleveren. Verwacht wordt dat bezoekers de pagina’s ook zelf steeds meer gaan personaliseren en annoteren, bijvoorbeeld door op de resultatenpagina’s aantekeningen, ratings, reviews of opmaak toe te voegen.

Omdat de zoekresultatenpagina’s een meer portal-achtig uiterlijk krijgen en bezoekers minder snel doorklikken, ligt het voor de hand dat de advertentieformaten mee veranderen (banners, video, etc.). De vraag is hoeveel ruimte er over blijft voor de organische tekstresultaten, waarvan al een groot deel voor Wikipedia gereserveerd is. Het antwoord is al duidelijk: niet zo heel veel. Wie in de toekomst nog traffic wil halen uit zoekmachines, moet dubbel goed nadenken over zijn/haar content strategie.

Meer informatie:

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekresultaten en SEO in 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/