Geschatte leestijd: 2 minuten

Na Jakob Nielsen is het de beurt aan Marissa Mayer (Google Vice President, Search Products & User Experience) om haar visie te geven op hoe de zoekresultaten er in 2010 uit komen te zien. Zoals iedereen kan zien zijn de zoekresultaten aan het veranderen. Lokale resultaten, images, video’s, nieuws en boekresultaten krijgen steeds meer real-estate op de zoekresultaten pagina’s. Gord Hotchkiss vroeg Mayer waar dit heen gaat. Wederom een belangrijk kijkje down the road.


Volgens Mayer zijn er drie computer wetenschappelijke trends die de veranderingen mogelijk maken:

  1. Binnen 3 jaar heeft iedereen breedband, zeer snelle internet connecties
  2. Mediums als audio en video werken voor steeds meer mensen, omdat formaten en spelers worden gestandaardizeerd
  3. Gebruikers hebben meer en meer computer opslagruimte

Interactie
Dankzij de ontwikkelingen gaan mensen steeds meer ‘interacteren met’ en ‘aanvullen op’ het web. Google wil hier op inspelen door zoekresultaten pagina’s uit meerdere layers te laten bestaan en de gebruiker de keuze te geven om een zoekresultaat op bijvoorbeeld een map of een tijdlijn te laten zien. Door de rijkere content en opties krijg je een resultatenpagina die aanvoelt als een soort van interactieve encyclopedie.

Annotatie
Met behulp van personalized search worden de resultatenpagina’s gevormd naar jouw gedrag. Elke zoekopdracht kan voor elke persoon een andere pagina opleveren. Verwacht wordt dat bezoekers de pagina’s ook zelf steeds meer gaan personaliseren en annoteren, bijvoorbeeld door op de resultatenpagina’s aantekeningen, ratings, reviews of opmaak toe te voegen.

Omdat de zoekresultatenpagina’s een meer portal-achtig uiterlijk krijgen en bezoekers minder snel doorklikken, ligt het voor de hand dat de advertentieformaten mee veranderen (banners, video, etc.). De vraag is hoeveel ruimte er over blijft voor de organische tekstresultaten, waarvan al een groot deel voor Wikipedia gereserveerd is. Het antwoord is al duidelijk: niet zo heel veel. Wie in de toekomst nog traffic wil halen uit zoekmachines, moet dubbel goed nadenken over zijn/haar content strategie.

Meer informatie:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.