Oxxio: 70% lagere kosten per conversie met Google AdWords (SEA)

70%

Oxxio onderscheidt zich door de klant centraal te zetten in haar propositie en heeft daarmee een sterke uitgangspositie op de markt weten te veroveren als vierde energieleverancier van Nederland. Het online kanaal is voor Oxxio het belangrijkste kanaal naast de telefonische en deur aan deur verkoop.

Klantvraag

  • Relevantere bezoekers aantrekken via diverse online kanalen.
  • Klanten genereren voor directe verkopen via de website.
  • Leads genereren voor telefonische verkoop.
  • Het websitebezoek inzichtelijker maken.
  • Selfservice aan bestaande klanten faciliteren door middel van een “Mijn Oxxio” omgeving.

Door Traffic Builders geleverde diensten

  • Google Adwords campagne (SEA): opzetten van kortlopende actiecampagnes, langlopende salescampagnes en remarketingcampagnes voor het zoeknetwerk, displaynetwerk en YouTube (video advertising).
  • Webanalytics: inrichten van Google Analytics dashboards en de innovatieve conversie-attributietool RankInspector, die de prestaties van ruim 25 campagnes inzichtelijker maken voor diverse stakeholders.
  • Analyse en rapportage: analyseren en rapporteren van campagnes met data uit Google Adwords, Google Analytics en Admanagement (bannerviews). De rapportages zijn volledig afgestemd op de interne processen van Oxxio. Op basis van de analyses stuurt Traffic Builders bij op bijvoorbeeld de kosten per conversie.
  • SEA trainingen: kennis overdragen van webanalytics en Google Adwords.
  • Conversie-optimalisatie: optimaliseren van landingspagina’s voor de realisatie van 20 doelstellingen d.m.v. usability expert reviews en A/B splittesten. Deze doelstellingen betreffen enerzijds het verhogen van harde conversies (nieuwe klanten) en zachte conversies (het gebruik van de pakketadviesmodule, bespaarassisten en Mijn Oxxio) en anderzijds het verlagen van het weigeringspercentage (bouncerate).
Mooie resultaten! Wij hadden niet verwacht dat de kosten per conversie zoveel lager konden.
Joos Luteijn, Manager E-Business, Oxxio

Resultaten

70%

70% lagere kosten per conversie met Google AdWords (SEA)

Directe verlaging van de kosten per conversietype “online sales” met circa 70% in een zeer competitieve markt.

82%

82% hogere indexwaarde

Hogere kwaliteit bezoekers (1 apr. t/m 30 sept. 2010): 65% meer pagina’s per bezoek, 70,5% langer op de website (gem. tijd op de site), 46% lagere bounceratio, en 82% hogere indexwaarde (combinatie alle 20 (harde en zachte) doelen).

Wilt u ook meer rendement uit uw website halen?

Duizenden tot tienduizenden klanten zoeken elke maand weer naar uw producten of diensten. Vinden zij uw site al? Zo niet, dan kunnen wij helpen om meer rendement te halen uit uw website. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op:

Offerte aanvragen

Of bel ons: +31(0)36 820 22 00