Tag management biedt meerwaarde voor elk platform

Sofie, Digital Analytics Consultant

Tag management

Het aantal marketingkanalen dat jouw organisatie inzet, groeit. De klantreis wordt steeds complexer. Daarmee groeit ook het aantal tags dat geplaatst wordt op de website. Met tag management wordt zowel de implementatie als het beheer van al die tags gecentraliseerd.

Anderen zoeken ook naar

Google Tag Manager Certified Partner

We zijn al jarenlang Google Tag Manager Certified Partner. Onze data-specialisten weten exact hoe ze Google Tag Manager (GTM) moeten implementeren en inrichten. Na het plaatsen van de code, levert het een constante schat aan inzichten op.

Afgestemd op bedrijfsdoelstellingen en datastrategie

We stemmen af welke data en KPI’s relevant zijn. Zo vergaart jouw organisatie inzichten waarmee de online platformen geoptimaliseerd kunnen worden. Met als einddoel: meer engagement en conversies.

Tags, triggers en variabelen

Welke acties moeten er plaatsvinden op welke pagina? We zorgen voor een correcte implementatie van tags, triggers en variabelen. Regelmatig testen we of de tags op de juiste manier worden afgevuurd.

Een schat aan mogelijkheden

  • Verkeer, bezoekersgedrag, events en doelen meten.
  • Inzicht vergaren in het effect van advertenties en socialmediakanalen.
  • Remarketing, marketing automation en doelgroeptargeting inzetten.
  • De website performance testen en verbeteren.

Alles op één plek

Met tag management worden de implementatie en het beheer van tags gecentraliseerd. Zo kunnen de prestaties van en doelen op de website efficiënt gemeten worden. Zonder tussenkomst van een webbouwer en zonder verlies van laadsnelheid.

Robert Ismangil | Senior Digital Analytics Consultant

Als web analist en product owner voor het digital analytics-team is Robert een van de vaste gezichten als het gaat om data. Specialist in privacy, tag management en datamanagement.
Slot Letselschade: 149% stijging in SQL’s door kwalitatieve dataverrijking-image

Slot Letselschade: 149% stijging in SQL's door kwalitatieve dataverrijking

Lees verder

Veelgestelde vragen

Wat is tag management?

Tag management is het samenvoegen van alle individuele tags op een website of webshop tot één ‘container’ tag. Een container tag is één klein stukje script dat alle tags vervangt. Via deze container tag wordt alle data verzameld die normaal gesproken wordt verzameld door tracking tags, conversie tags, retargeting tags, social media tags of andere marketing tags. Dit biedt vele voordelen, waaronder een besparing op IT-middelen, een kortere laadtijd van de website en meer flexibiliteit bij het kiezen van marketingtools.

Wat is een GTAG?

GTAG staat voor Global Site Tag. GTAG is een trackingcode die op een website wordt geplaatst om data door te sturen naar Google Analytics. Net als bij GTM, is GTAG één centraal stuk code waarmee data naar alle google marketing en analytics tools wordt doorgestuurd. Het grootste verschil tussen beide is dat GTM inzetbaar is voor meer dan alleen tools van Google. Als je gebruik maakt van GTM is het dan ook niet noodzakelijk om ook aan de slag te gaan met GTAG. Het is wel mogelijk om beide in te zetten. Onze digital analytics-specialisten adviseren je hier graag over.

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Leasplan logo
Fletcher hotels logo
Safescan logo
Woonboulevard Poortvliet logo

Over Traffic Builders

Heldere afspraken, een duidelijke roadmap, gehaalde deadlines en constructieve communicatie vormen de basis van onze samenwerking. We werken volgens een resultaatgericht aanpak, stellen de juiste vragen en maken er een sport van om jouw online doelen te overtreffen.

Innovatief, creatief en proactief

Een ‘one-size-fits-all’-aanpak, daar geloven wij niet in. We starten graag met een blanco vel en dagen onszelf uit. Kan het vernieuwender en creatiever? Welke nieuwe technieken kunnen we inzetten? Zo stellen we een maatwerk aanpak op, waarvan wij geloven dat die jouw organisatie het meest vooruit brengt.

Onderdeel van het grote geheel

Het centraliseren van datastromen met tag management is geen doel op zich. Het uiteindelijke doel is om inzichten te vergaren waarmee alle kanalen en campagnes geoptimaliseerd kunnen worden. Daarom schakelen we regelmatig met de andere disciplines. Met de inzichten vanuit GTM werkt onze online marketingexperts aan het vergroten van jouw succes.

Alle facetten van data analytics

Als ​Google Tag Manager Certified Partner ondersteunen we bij de inrichting en optimalisatie van Tag Manager. Maar we helpen graag bij alle facetten van analytics. Naast tag management kun je bij ons terecht voor het volledig uitbesteden van je data analytics, ​​data management en dashboarding en reporting.

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden