REAN®-model

De heilige marketinggraal

REAN®-model voor marketing

Werk je samen met Traffic Builders, dan kun je niet om het REAN-model heen. Onze consultants ademen het marketingmodel en praten er soms obsessief over. Dat doen ze niet expres. Ze geloven er gewoon heilig in. En werk je er eenmaal zelf ook mee, dan heb je in ons de juiste bondgenoot gevonden.

Marketingmodel voor grip op je strategie

Bij Traffic Builders werken we vanuit het geloof dat marketing werkt door een integrale aanpak toe te passen. Het REAN®-model is hierbij het framework voor iedere marketingstrategie waar we mee aan de slag gaan. Het marketingmodel zorgt voor synergie tussen marketingkanalen en focus op de juiste KPI’s in de verschillende fasen van de customer journey. Dat het model werkt, dat hebben we bewezen met de vele marketingawards die je terugvindt in onze prijzenkast.

Reach: branding

De eerste fase van het REAN-model. Binnen Reach staat het bereiken van je doelgroep gericht op het verhogen van merkbekendheid en merkoverweging centraal. Het doel is van een onbekend merk een bekend merk te maken, of van een (enigszins) bekend merk een nóg bekender merk. Met creatieve branding zorgen we voor resultaat.

Engage: inspireren en enthousiasmeren

Engage draait om het inspireren en informeren van je doelgroep. In deze fase gaat het niet zozeer om het verhogen van de merkbekendheid, maar veel om meer het ‘laden’ van je merk. Influencer marketing, DooH, display, social media en content marketing zijn hierbij onmisbaar. In deze fase bouwen we verder aan de merkvoorkeur.

Activate: tijd voor de conversie, actie of aankoop

Binnen Activate staat het activeren of stimuleren van je doelgroep om de gewenste doelactie te voltooien centraal. Bijvoorbeeld de aankoop van een product of dienst. In deze fase is er al een merkvoorkeur en willen we van een potentiële klant een daadwerkelijke klant maken.

Nurture: merkambassadeurs, heractivatie en loyaliteit

Nurture betekent vrij vertaald ‘grootbrengen’ en gaat om het koesteren en verbeteren van bestaande relaties. De doelstellingen van campagnes gericht op bestaande klanten zijn vaak geënt op het verbeteren van de klantloyaliteit en klantwaarde (Customer Lifetime Value) via cross- en upsells.

De voordelen van REAN op een rij

Geeft inzicht in de klantreis

Zorgt voor structuur van je marketingstrategie

Helpt bij het bepalen van de juiste KPI’s voor je campagnes

Past naadloos bij het formuleren van de juiste boodschap op het juiste moment daar waar de doelgroep is.

Hoe kunnen we REAN voor jou inzetten?

Stuur een mail en wij nemen contact met je op om verder te praten

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden