Inzichtelijk waar budget nodig is - voordat je het uitgeeft

Tije, Data Innovator

Dashboarding & reporting

De bekendste valkuil van data: inconsistentie in het meten, verzamelen, combineren en vergelijken van data. Wat onze dataspecialisten betreft een doodzonde. Met dashboarding en reporting zorgen onze experts voor correcte analyses. Zo krijgen onze opdrachtgevers de data-inzichten die ze verder vooruit brengen.

Anderen zoeken ook naar

Dashboarding & rapportages op maat

Essentieel bij dashboarding & reporting: maatwerk en actiegerichtheid. Welke KPI’s en statistieken zijn nu écht relevant voor jouw organisatie, afdeling of proces? Over welke onderwerpen moeten er snel conclusies worden genomen? Wij realiseren marketing dashboards en detailrapportages afgestemd op specifieke informatiebehoeften. Zo staar je je niet blind op bijvoorbeeld de time on page, als deze metric niet relevant is voor de doelstellingen van jouw organisatie.

Dashboards die overtuigen

Een goed ingericht marketing dashboard geeft je snel een compleet beeld van de meest actuele situatie. Heldere inzichten waarmee je het management of de directie overtuigt van de te nemen vervolgstappen. Zodat je effectief stuurt op campagneresultaten, doelen en ROI.

De juiste dashboarding tool

Wij hebben vergaande kennis van tooling en dataplatforms, zoals DataStudio en Datahive 360. Wij adviseren je objectief over de aanschaf van een dashboarding tool die perfect past bij jouw organisatie en online doelstellingen.

Periodieke rapportages

In een periodieke marketingrapportage geven we alle relevante metrics en data insights weer, in duidelijke cijfers en verhelderende grafieken. Hiermee houd je zicht op de maandelijkse ontwikkelingen en worden trends duidelijk.

REAN: KPI’s en context

Of de gekozen KPI’s in de juiste context van de overkoepelende doelstellingen en marketingstrategie staan, toetsen we aan ons bewezen effectieve REAN-model. Resultaat: écht waardevolle dashboards en een hogere ROI.

Tiffany Welsh | Digital Analytics Consultant

Tiffany begon ooit als SEA-specialist bij Traffic Builders maar is inmiddels al een aantal jaar een vaste kracht in ons digital analytics-team.
Leaseplan: data uit 32 landen in één overzichtelijk rapport-image

Leaseplan: data uit 32 landen in één overzichtelijk rapport

Lees verder

Veelgestelde vragen

Waaraan voldoet een goede marketingrapportage?

Een marketingrapportage is een document waarin marketingdata en -statistieken worden weergegeven op een manier waardoor er juiste beslissingen kunnen worden genomen voor toekomstige marketingstrategieën, -campagnes en -acties. Een goede marketingrapportage is to the point, bespreekt enkel relevante metrics en bevat begrijpelijke visualisaties. Op basis van de marketingrapportage moet het management of de directie eenvoudig beslissingen kunnen nemen.

Wat bedoelen jullie met single source of truth?

Een doorsnee organisatie werkt met meerdere, zo niet tientallen, databronnen die allemaal data verzamelen, produceren en/of opslaan. Denk aan bronnen als Google Analytics, Search Console, Google Ads en Facebook maar ook bijvoorbeeld het eigen CRM-systeem. Het samenbrengen van al deze datastromen in één helder overzicht wordt ‘single source of truth’ genoemd. Door een single source of truth te creëren, maak je inzichtelijk hoe je campagnes en organisatie presteren. Zo wordt het duidelijk wat elke bestede euro nu werkelijk oplevert.

Welk marketing dashboard is het beste?

Welk marketing dashboard voor jouw organisatie het beste is, hangt volledig af van de doelstellingen, gewenste flexibiliteit en gebruikte databronnen. Wij adviseren en ondersteunen graag bij het kiezen, implementeren en gebruiken van het juiste marketing dashboard.

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Leasplan logo
Fletcher hotels logo
RTV Rijnmond logo
Mediq logo

Over Traffic Builders

Heeft jouw organisatie behoefte aan overzichtelijke data insights om zowel online als offline succesvoller te zijn? Onze data-experts gaan graag aan de slag om in de databehoeften van jouw organisatie te kunnen voorzien.

Pushing marketing boundaries

Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste technologieën en tools. We zoeken de grenzen van digital marketing graag op met innovatieve data-oplossingen. Niet zonder succes. Zo ontvingen we diverse nominaties en awards bij onder meer de European en Global Search Awards. In 2022 sleepten we de award voor ‘Best use of data’ in de wacht.

Nauwe samenwerking

Het zinvol kunnen interpreteren van data vergt niet alleen ervaring, maar ook flink wat kennis van jouw organisatie. Je mag van onze data-experts dan ook verwachten dat zij zich volledig verdiepen in jouw markt, doelgroep, aanbod en USP’s. Door onze nauwe samenwerking zorgen we samen voor optimaal resultaat.

Voor al je datavraagstukken

Van strategie en advies tot uitvoerende werkzaamheden en monitoring: wij nemen indien gewenst alle analytics-werkzaamheden uit handen. Zo kun je bij ons je digital analytics volledig uitbesteden en ondersteunen we in data management en tag management.

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden