Orde in de chaos die big data heet

Robert, Senior Digital Analytics Consultant

Digital analytics-specialist

Een Digital Analytics-specialist brengt complexe bergen data terug tot concrete inzichten waar het hele team mee aan de slag kan.

Anderen zoeken ook naar

Digital Analytics-specialist inhuren

Een Digital Analytics-specialist van Traffic Builders schept orde in de chaos die big data heet. Naast het inrichten en optimaliseren van het Analytics-account, biedt de specialist ondersteuning met data management, tag management, het inrichten van overzichtelijke dashboards en opstellen van werkbare rapportages. Dat leverde ons in 2022 een Global Search Award in de categorie ‘Best use of data’ op.

Audit en strategie

Met een audit brengt de data-specialist in kaart welke datapunten er worden gemeten, hoe compleet de binnenkomende informatie is en hoe je dashboards zijn ingericht. Deze concrete inzichten, gecombineerd met de bedrijfsdoelstellingen, vormen de basis voor de strategie.

Tools en datamanagementplatformen

Goed datamanagement staat of valt met de juiste datamanagementtools. Welke tools en platformen het meest geschikt zijn voor jouw organisatie, hangt af van de dataset en doelstellingen. Wij helpen graag met de keuze en implementatie ervan. We werken onder meer met Google Analytics 360, Tag Manager 360, Data Studio 360 en Datahive 360.

Tiffany Welsh | Digital Analytics Consultant

Tiffany begon ooit als SEA-specialist bij Traffic Builders maar is inmiddels al een aantal jaar een vaste kracht in ons digital analytics-team.
Leaseplan: data uit 32 landen in één overzichtelijk rapport-image

Leaseplan: data uit 32 landen in één overzichtelijk rapport

Lees verder

Veelgestelde vragen

Wat doet een data-analist?

Een data-analist verzamelt data uit diverse bronnen, bundelt deze en zet ze om in concrete inzichten. Met behulp van deze inzichten kan een merk of organisatie gefundeerde beslissingen nemen over onder meer bedrijfs- en online doelstellingen, marketingactiviteiten en de gekozen strategie.

Waarom werken met een Google Analytics-specialist?

Google Analytics is een uitgebreide en veelgebruikte tool voor het meten van datapunten op websites. Om optimaal gebruik te maken van de data die je verzamelt, schakel je een Google Analytics-specialist in. Een Google Analytics-specialist maakt alles meetbaar en ondersteunt bij het bepalen van KPI’s en het opzetten van dashboards. De data-specialist zorgt bovendien voor periodieke rapportages die organisaties helpen bij het maken van belangrijke beslissingen.

Wat is het voordeel van een Digital Analytics-specialist?

Het online gedrag van jouw doelgroep genereert enorme hoeveelheden data. Maar: wat zeggen die data? Het interpreteren van data tot concrete inzichten waar je écht wat aan hebt, vergt kennis en ervaring. Onze data-specialisten weten exact aan welke knoppen ze moeten draaien om de juiste inzichten boven water te krijgen. Wil jouw organisatie optimaal gebruik maken van de inzichten die data bieden? Schakel dan een Traffic Builders Digital Analytics-specialist in.

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Safescan logo
Woonnu logo
Refurbished logo

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden