Zonder digital analytics zouden mijn collega’s blind werken

Sofie, Digital Analytics Consultant

Data analytics

Online succes begint bij data. Met digital analytics maken we de online prestaties van jouw organisatie inzichtelijk. Inzichten die sturing geven aan je online-inspanningen. Zo kunnen onze experts alle kanalen, campagnes en budgetten tot volle potentie inzetten. En laten we geen enkele kans onbenut.

Anderen zoeken ook naar

Digital analytics: gefundeerd optimaliseren

Internetgebruikers genereren bergen data. Maar wat zeggen al die data? Wij vereenvoudigen dat wat complex is en brengen al die cijfers en grafieken terug tot één waarheid. Op basis van de doelstellingen van je organisatie bepalen we welke metrics daadwerkelijk interessant zijn. Onze webanalytics experts maken data multichannel meetbaar. Zo krijgen we een totaaloverzicht van het online gedrag van de (potentiële) doelgroep. We gaan structureel te werk en vergroten de ROI van je campagnes of de naamsbekendheid van je merk. Niet voor niets mochten we in 2022 een Global Search Award in de categorie ‘Best use of data’ mee naar huis nemen.

De start: een analytics audit

Met een audit brengen we in kaart hoe je analytics en dataverzameling er voor staan. Welke datapunten worden gemeten, hoe compleet is de informatie van je doelgroep, hoe is analytics ingericht en waar kunnen we optimaliseren? De audit is de start voor een concreet verbeter- en actieplan.

Concrete en relevante KPI’s

Door de koppeling van verschillende dataplatformen en -bronnen sturen we op KPI’s die écht relevant zijn. Zo concretiseren we bijvoorbeeld het​ engagement bij branding campagnes of de Customer Lifetime Value.

Dashboarding en rapportage

Met overzichtelijke dashboards en rapportages maken we inzichtelijk hoe campagnes presteren en kanalen met elkaar interacteren. Hiervoor gebruiken we onze in-house ontwikkelde tool Datahive 360.

Online doelstellingen overtreffen

Met de verkregen webanalytics inzichten gaan onze strategen, SEA-, social– en display-specialisten aan de slag. Met als doel: meer resultaat uit alle digitale campagnes.

Tiffany Welsh | Digital Analytics Consultant

Tiffany begon ooit als SEA-specialist bij Traffic Builders maar is inmiddels al een aantal jaar een vaste kracht in ons digital analytics-team.
Slot Letselschade: 149% stijging in SQL’s door kwalitatieve dataverrijking-image

Slot Letselschade: 149% stijging in SQL's door kwalitatieve dataverrijking

Lees verder

Veelgestelde vragen

Wat is Google Analytics 4?

Google Analytics 4 (GA4) is de opvolger van Universal Analytics. Google Analytics 4 is meer dan Universal Analytics in een nieuwe jas. Een groot verschil is dat IP-adressen standaard worden geanonimiseerd in GA4 en dat er meer opties zijn voor dataverzameling en -integratie. Het helpt marketeers om meer inzicht te krijgen in gebeurtenissen in zowel apps als website. Ook maakt het integraties met Big Query en andere tools makkelijker.

Kunnen jullie experts Google Analytics 4 instellen?

De overstap van Universal Analytics naar GA4 kan een tijdrovend, complex proces zijn. Onze specialisten hebben al voor vele merken de implementatie verzorgd.

Welke typen data analytics zijn er?

Er zijn vier typen data analytics: descriptive analytics, diagnostic analytics, predictive analytics en prescriptive analytics. Descriptive analytics wordt het meest gebruikt. Door middel van overzichten en meetgegevens wordt er beschreven wat er is gebeurd. De focus ligt dus meer op het beschrijven en presenteren van data, dan op analyse en interpretatie. Bij diagnostic analytics worden data geanalyseerd en probeert men de verkregen resultaten te verklaren. Bij predictive analytics probeert men vooruit te kijken op basis van verkregen inzichten. Er worden voorspellingen gedaan over toekomstige ontwikkelingen. Prescriptive analytics is het vormen van advies op basis van de voorspellingen die zijn gedaan bij predictive analytics.

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Leasplan logo
Fletcher hotels logo
Belden logo
Woonboulevard Poortvliet logo

Over Traffic Builders

Met de juiste focus en betrokkenheid gaan onze data-experts voor én met jouw organisatie aan de slag. We werken proactief, met een no-nonsense instelling en zoeken altijd de grenzen op van ons kunnen. We houden wel van een uitdaging.

Synergie tussen disciplines

We houden stuk voor stuk van ons eigen vakgebied. Maar jouw online succes hangt af van meerdere facetten. Daarom gaan wij te werk met een holistische benadering en zoeken we altijd de synergie op tussen de verschillende disciplines.

Altijd de juiste tools

Welke tools we inzetten, hangt af van jouw organisatie en doelstellingen. Wij werken samen met de meest geavanceerde platforms en tools, zoals Google Analytics 360, Tag Manager 360, Data Studio 360 en Datahive 360.

We investeren in kennis

Zo’n 10% van onze uren gaat naar kennisonderhoud. We doen kennis en competenties op tijdens cursussen en seminars, pluizen nieuwe features volledig uit en duiken in alle nieuwe tools en ontwikkelingen.

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden