Bol.com is succesvol en stabiel, profiteer hiervan mee

Ramon, SEA-consultant

Bol.com advertising

Vergroot het marktaandeel en versterk de positie van jouw bedrijf binnen het Bol.com-platform. Succesvol op Bol.com adverteren start met een onberispelijke productfeed en slimme biedstrategieën. Geef goedlopende producten een boost, zet nieuwe producten in de spotlight en profiteer mee van het succes van Bol.com.

Anderen zoeken ook naar

Succesvol op Bol.com adverteren

Marketplaces marketing is een steeds belangrijker onderdeel van een multichannel e-commercestrategie. Bol.com is één van de grootste marketplaces in Nederland. Het platform kan al jarenlang rekenen op het vertrouwen en de loyaliteit van de consument. Door op Bol.com te adverteren profiteren merken mee van dit succes. Maar: de concurrentie is groot. Gelukkig weten onze Marketplaces-consultants exact hoe ze adverteren op Bol.com aan moeten pakken.

Productfeed-scan, KPI’s en concurrentieanalyse

We starten met de strategie. We analyseren en optimaliseren de productfeed, doen een concurrentieanalyse en onderzoeken waar de kansen liggen voor jouw bedrijf. Ook stellen we heldere kaders met doelstellingen en KPI’s waar we op sturen.

Display, social of sponsored products?

Gaat jouw bedrijf resultaat behalen met display advertising, social advertising of sponsored products? Welke manier van adverteren op Bol het meest rendabel is bepalen we op basis van de doelgroep, doelstellingen en concurrentie.

Feed management

De Bol.com marketplace verandert regelmatig en het aanbod van jouw bedrijf wellicht ook. Hier blijven we scherp op. Het optimaliseren van de productfeed, in de tool Channable, is dan ook een doorlopend proces.

Resultaten analyseren en advertenties optimaliseren

Hoe presteren de advertenties? Wat is het effect van de advertenties op je zichtbaarheid, rankings en conversies? We meten diverse metrics en analyseren welke tactieken goed werken voor jouw bedrijf. Zo kunnen we tijdig bijsturen indien nodig.

Jaap Hopmans | Digital Strategy Consultant

Zorgt als strateeg met een ijzersterke marketingstrategie voor de successen van onze key accounts. Wint met werk voor o.a. CarNext.com en TopMondzorg diverse Dutch Search Awards en Global Search Awards.

Veelgestelde vragen

Wat zijn online marketplaces?

Een online marketplace is een e-commerceplatform waarop externe partijen producten of diensten kunnen aanbieden. De marketplace fungeert als tussenpartij tussen aanbieder en koper en faciliteert het platform en de betalingsomgeving. Als aanbieder betaal je een kleine vergoeding aan de marketplace om gebruik te mogen maken van het platform. Bekende marketplaces in Nederland zijn bijvoorbeeld Bol.com, Amazon, Thuisbezorgd en Booking.com.

Wat is Bol.com marketplace?

Bol.com marketplace is een productgebaseerde marketplace waarop derde partijen producten kunnen verkopen aan consumenten. Als aanbieder worden jouw producten tussen het aanbod van Bol.com zelf en van andere partijen weergegeven.

Welke marketplace: Bol.com of Amazon?

Welk platform beter bij jouw bedrijf past, adverteren op Bol of op Amazon, ligt aan verschillende factoren. Bol.com kan al jaren rekenen op vertrouwen en loyaliteit bij de Nederlandse consument; Amazon is in Nederland nog een relatief nieuwe speler. De concurrentie tussen adverteerders is op Bol daarom over het algemeen groter dan op Amazon. Dit kan echter per productgroep verschillen. Het is raadzaam om een concurrentie-analyse te doen om te bepalen welk platform beter bij jouw bedrijf past.

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Leasplan logo
Fletcher hotels logo
Belden logo
Kuyichi logo

Over Traffic Builders

Wil jouw bedrijf starten met adverteren op Bol.com, of juist meer rendement halen uit de advertenties? Onze specialisten ondersteunen graag van strategie en advies tot feedmanagement en optimalisatie.

Channable Gold Partner

Traffic Builders is trotse Channable Gold Partner. Daarnaast wonnen we al eerder de Channable Use case van het jaar! Wil jouw bedrijf profiteren van een onberispelijke productfeed, efficiënt campagnebeheer én de service en expertise van experts? Het moge duidelijk zijn: de Bol.com advertising van jouw bedrijf is veilig in onze handen.

Synergie in merkbeleving en campagnes

Onze Marketplaces-consultants werken nauw samen met onder meer hun SEA-, display– en socialadvertising-collega’s. Ze stemmen alle online campagnes op elkaar af en zorgen voor een continue merkbeleving. Extra belangrijk wanneer je als bedrijf op meerdere kanalen zichtbaar bent.

Een doelgerichte werkwijze

We werken we transparant en met een no-nonsense mentaliteit. De communicatielijnen zijn kort en onze gedrevenheid en enthousiasme zijn groot. Met onze doelgerichte aanpak werken we vol passie aan het vergroten van jullie online én offline succes.

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden