Grote groeiambities? Profiteer van deze opkomende markt

Jaap, Digital Strategy Consultant

Amazon advertising

Claim marktaandeel, vergroot je merkbereik en verhoog het aantal verkopen met Amazon advertising. Amazon is een veelbelovend platform met ongekende groeipotentie. Benut als merk de vele kansen die een marketplace als Amazon advertising biedt. Onze Marketplace-consultants staan klaar.

Anderen zoeken ook naar

Profiteer van een snel opkomende markt met Amazon advertising

Heeft jouw bedrijf groeiambities - misschien wel internationaal? Dan is adverteren op Amazon een veelbelovende stap. Wereldwijd is Amazon immens succesvol. En ook in Nederland groeit Amazon sterk - toch is het nog een relatief nieuwe speler. Profiteer van deze snel opkomende markt door in te zetten op Amazon advertising. Met de juiste kaders en KPI’s, een optimale productfeed en slimme advertentiestrategieën realiseren we resultaten die de verwachtingen overtreffen.

Concurrentieanalyse, KPI’s en productfeed-scan

Om het meeste uit de Amazon ads te halen, gaan we strategisch te werk. We bepalen doelstellingen en KPI’s. Met een concurrentieanalyse achterhalen we waar de kansen liggen voor jouw bedrijf. En ook de bestaande productfeed nemen we onder de loep.

Sponsored products, brands, stores of display?

Op Amazon adverteren kan op verschillende manieren: via sponsored products, sponsored brands, sponsored stores en sponsored display (on- en off-site). Welke optie of opties het meeste rendement opleveren, bepalen we op basis van de doelgroep, doelstellingen en aanwezige concurrentie.

Productfeed optimalisaties

Zoals elk online kanaal verandert ook de Amazon marketplace regelmatig. Wij zijn continu op de hoogte van alle ontwikkelen en bereiden de productfeed hier proactief op voor. Dit doen we gestructureerd in de tool Channable.

Analyseren en optimaliseren

Het mooie van Amazon advertising is dat we continu kunnen optimaliseren. Presteren bepaalde producten niet? Willen we inzetten op andere typen advertenties? Op basis van concrete data nemen we onderbouwde strategische beslissingen.

Thomas van der Wekken | Digital Consultant | SEA

Thomas is als SEA-specialist onmisbaar voor ons en voor veel van onze opdrachtgevers.

Veelgestelde vragen

Wat is Amazon ads?

Amazon ads is het advertentieplatform van Amazon, waar je als externe partij kunt adverteren met producten. Je zet hiervoor in op bepaalde zoektermen om zo beter vindbaar en zichtbaar te worden voor je doelgroep.

Wat is het voordeel van Amazon ads?

Het grote voordeel van Amazon ads is dat het een sterk opkomende markt is. De concurrentie op Amazon is op het moment nog relatief laag - een stuk lager dan bijvoorbeeld bij Bol.com. Daar kun je als bedrijf goed van profiteren. En dat profijt geldt niet alleen op de korte termijn. Naast dat het op dit moment dus kostenefficiënt is om te adverteren via Amazon ads, investeer je ook in merkbekendheid op het platform. Je werkt dus tegen lage kosten aan merkvoorkeur bij de consumenten die kopen via Amazon. Het mes snijdt aan twee kanten.

Hoe werkt Amazon advertising?

Adverteren via Amazon ads is vergelijkbaar met adverteren op bijvoorbeeld Google. Als verkoper bied je op bepaalde keywords waarop je wilt dat jouw producten gevonden worden. Je concurreert hiermee niet alleen met Amazon, maar ook met andere derde partijen. Je kunt op verschillende manieren adverteren op Amazon adverteren: via sponsored products, sponsored brands ads en sponsored display ads.

Zijn Amazon en Amazon marketplace hetzelfde?

Nee, Amazon en Amazon marketplace zijn niet hetzelfde. Amazon is een e-commerceplatform waarop de consument direct van Amazon allerlei producten kan kopen. Amazon marketplace is een platform waarop de consument van derde partijen producten kan kopen. Amazon marketplace is wel naadloos geïntegreerd in Amazon. Veel consumenten hebben dan ook niet door dat ze niet rechtstreeks bij Amazon iets kopen.

Waarom marketplaces uitbesteden?

Sinds enkele jaren is marketplaces marketing niet meer weg te denken uit een multichannel e-commercestrategie. Het biedt enorm veel kansen. Het vakgebied maakt echter een vrij stormachtige ontwikkeling door. En vergt nogal wat kennis en vaardigheden om er écht resultaat mee te behalen. Het uitbesteden van je marketplaces marketing aan een partij met kennis van zaken en strategisch inzicht is dan ook een slimme zet. Wij vertellen er graag meer over.

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Leasplan logo
Fletcher hotels logo
RTV Rijnmond logo
Kuyichi logo

Over Traffic Builders

Wij zijn gedreven, enthousiast en een tikkeltje eigenwijs. Houden een scherp oog op nieuwe ontwikkelingen en kansen. We werken transparant en de communicatielijnen zijn kort. Ga je met ons in zee, dan mag je rekenen op een prettige samenwerking en maximaal resultaat.

Extra aandacht voor merkbeleving en synergie

Wanneer je als aanbieder adverteert op de Amazon marketplace is het extra belangrijk om te werken aan merkbeleving en synergie met andere campagnes. Onze Marketplaces-consultants werken daarom nauw samen met hun collega’s van onder meer SEA, display en social media advertising. Zo werken de campagnes elkaar niet tegen, maar versterken ze elkaar juist.

Channable-experts

Voor marketplaces-marketing werken wij met de tool Channable. En dat niet alleen: we zijn trotse Channable Gold Partner. We hebben ons er echt in gespecialiseerd. Eerder wonnen we al de Channable Use case van het jaar! Zoekt jouw bedrijf een betrouwbare partner die met een omvangrijke database om kan gaan, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Van A tot Z

Wil jouw bedrijf starten met adverteren op Amazon? Wij laten graag de mogelijkheden van dit veelbelovende platform zien. Onze specialisten ondersteunen daarin van A tot Z: van strategie, advies en feedmanagement tot het instellen van de advertenties en doorvoeren van optimalisaties.

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden