Data management laat je onderbouwde beslissingen nemen

Tiffany, Digital Analytics Consultant

Data management

Het online gedrag van de doelgroep van jouw organisatie is tegenwoordig op alle kanalen te volgen. Maar hoe benut je die groeiende stroom aan data effectief en efficiënt? Deskundig data management stelt je in staat onderbouwde beslissingen te nemen. Onze data-specialisten zorgen voor de juiste datacollectie en geven daarmee inzicht in campagnes, budgetverdeling en targeting.

Anderen zoeken ook naar

Data management: grip op online ROI

Het overzichtelijk aan elkaar koppelen van kanalen en campagnes is een veel organisaties een struikelblok. Die berg aan informatie, big data dus, wordt vaak als een last gezien. Door goed data management wordt data juist een ‘business asset’. Met relevante data verrijk je klant- en prospectprofielen, verhoog je conversies en haal je meer uit remarketing campagnes en marketing automation.

Maatwerk datastrategie

Goed data management begint bij een maatwerk datastrategie. Welke doelstellingen heeft jouw organisatie – en welke databehoeften horen daarbij? Wij richten je data management zo in dat de data altijd compleet, betrouwbaar en op tijd beschikbaar zijn.

Het juiste Data Management Platform

Wij helpen bij de keuze en implementatie van het juiste Data Management Platform (DMP). DMP’s komen in vele soorten, maten, prijzen en aanbieders. Welk DMP het beste is voor jouw organisatie, is afhankelijk van waar je naar op zoek bent en hoe groot je dataset is.

Eindeloze mogelijkheden

Vergroot de ROI van campagnes, verrijk klantprofielen of verhoog het aantal conversies. Met data zijn de mogelijkheden eindeloos, ongeacht jouw doelstellingen. Data management stelt je in staat deze doelstellingen gestructureerd te behalen. Loopt jouw organisatie tegen een datavraagstuk aan? We zijn niet vies van een uitdaging en helpen graag.

Dashboarding & rapportage

Hoe presteren je campagnes en kanalen? Hoe optimaliseer je targeting en budgetverdeling? Met overzichtelijk dashboards en rapportages heb je altijd de juiste inzichten. Slim data management stelt je in staat om bij te sturen waar nodig. Zo behalen we samen optimale resultaten.

Sofie de Geus | Digital Analytics Consultant

Als Digital Analytics Consultant is Sofie betrokken bij grote dataprojecten voor (inter)nationale opdrachtgevers. Ze stoomt opdrachtgevers klaar voor de cookieless era met technische en strategische oplossingen.
Fletcher Hotels: data van 80+ hotels gebundeld voor een overzichtelijke customer journey-image

Fletcher Hotels: data van 80+ hotels gebundeld voor een overzichtelijke customer journey

Lees verder

Veelgestelde vragen

Waarom is data management belangrijk?

Betrouwbare data zijn onmisbaar voor het optimaliseren van digital marketing en zijn steeds vaker leidend bij het maken van managementbeslissingen. Garantie van kwalitatief goede data is dus cruciaal. Het doel van data management is om de binnenkomende data compleet, betrouwbaar en op tijd beschikbaar te maken.

Wat is een DMP?

Een Data Management Platform (DMP) is een tool voor het verzamelen, centraliseren en managen van data. Alle gebruikte databronnen worden hierin samengebracht. Door het samenbrengen van de verschillende datastromen, breng je die complexe berg aan data terug tot één waarheid. Dit stelt jouw organisatie in staat om onder meer waardevolle doelgroepsegmenten te onderscheiden, geautomatiseerd doelgroepen te targeten en inzicht te vergaren in doelgroepgedrag over de kanalen heen. Kortom: met deze inzichten worden campagnes verbeterd en behaal je meer resultaat met elke bestede euro. Bij Traffic Builders werken we graag met Datahive360, ons in-house ontwikkelde datawarehouse-systeem.

Wat betekent datagedreven marketing?

Bij datagedreven marketing worden marketingactiviteiten gestuurd door de verzamelde data. Bij deze aanpak zijn data leidend en belangrijker dan bijvoorbeeld fictieve buyer persona’s. De verkregen data-inzichten brengen doelgroepgedrag in kaart, geven sturing aan campagnes en zorgen voor grip op je strategie.

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Leasplan logo
Fletcher hotels logo
Safescan logo
RTV Rijnmond logo

Over Traffic Builders

Welke data-uitdaging jouw organisatie ook heeft, wij stropen onze mouwen op en bijten ons erin vast. Net zo lang totdat we de juiste oplossing hebben. We zorgen ervoor dat jouw organisatie weer grip krijgt op alle data die dagelijks binnenkomen. Zodat jullie gestructureerd aan de online doelstellingen kunnen werken.

Nieuwsgierig en gedreven

Onze data-experts zijn niet alleen gek op data, maar dompelen zich ook graag onder in jouw organisatie. Wat speelt er in jouw branche? Waar ondersteunt jouw organisatie de doelgroep mee? Wat zijn de USP’s? Alleen met deze kennis komen zij tot de juiste datastrategie.

Data: geen doel op zich

Het verzamelen van data is geen doel op zich. Uiteindelijk willen we jouw organisatie verder helpen. Data gericht inzetten. Concreet maken wat er online gebeurt en met deze inzichten jouw online kanalen optimaliseren. Daarom schakelen we voortdurend met de andere specialisten binnen het team. Zo houden we elkaar en de overkoepelende doelstellingen, scherp in het vizier.

Van A tot Z

Wij ontzorgen graag volledig. Van het formuleren van een (data)strategie tot de technische implementatie van digital analytics en het managen van jouw data. Naast data management kun je bij ons dan ook terecht voor het uitbesteden van je digital analytics, tag management en dashboarding en reporting.

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden