Het gaat niet over ons, maar wel over óns

Snap je? Het gaat niet over Traffic Builders, maar over wat we samen voor elkaar krijgen. We gaan vaak helemaal op in nieuwe relaties en dat is spannend. Met de tijd gaat de verliefdheid over in houden van en daar houden we van.

Wie, hoe, wat, waar?

Opgericht in 2001 door Wolter en aangestuurd door Martijn.

Uitvinders, voorvechters, bewakers en ambassadeurs van het REAN®-model.

We zijn deel van iets groters. Kijk eens bij Shoq, Unbound en Datahive 360.

Dutch Search Awards, Emerce 100 en Global Search Awards. Ja hoor, we winnen prijzen.

We werken voor A-merken. Of we maken er eerst een A-merk van. Bekijk de casussen.

We zijn de beste en leukste werkgever binnen digital marketing. Kijk maar naar ons team en onze vacatures.

Hieraan herken je ons


Strooien met kennis

We weten veel van ons vak en delen onze kennis waar we kunnen. Als dat betekent dat je het straks ook zelf kan is dat prima. Dat noemen we een succes.


Eerlijk duurt het langst

We doen zaken met een open vizier en zijn loyaal tot op het bot. Niemand heeft wat aan schimmigheid en onze resultaten spreken voor zich.


De feiten graag

Je kunt ons ’s nachts wakker maken voor harde data. Die maakt onze resultaten meetbaar, onze analyses sterk en onze adviezen onderbouwd.


Buiten de lijntjes

We durven anders en ongebonden te denken. Als er heilige huisjes omver moeten, trekken wij alvast laarzen aan.

We werken methodisch

Traffic Builders hanteert het REAN-model. Dit is een door onszelf ontwikkeld raamwerk om marketing activiteiten in kaart te brengen en te analyseren.

Reach

Binnen ‘Reach’ staat het bereiken van je doelgroep gericht op het verhogen van merkbekendheid en merkoverweging centraal. Het doel is van een onbekend merk een bekend merk te maken, of van een (enigszins) bekend merk een nóg bekender merk.

Kenmerkend voor de marketingkanalen die in deze fase en rol worden ingezet, is dat het ‘push’ kanalen – of zoals wij het noemen: interruptiekanalen – zijn. Het zijn kanalen met een groot potentieel bereik en relatief rijkere, impactvolle advertentie-uitingen gelet op advertentieformaat, beeld en/of geluid en mogelijkheden tot interactie. Branding campagnes zijn een veel voorkomend voorbeeld van campagnes met een Reach rol.

Engage

‘Engage’ draait om het inspireren en informeren van je doelgroep en is gericht op het uitdragen van merkwaarden en het verhogen van de merkbeleving. In deze fase gaat het niet zozeer om het verhogen van de merkbekendheid, maar veel om meer het ‘laden’ van je merk. Waar het doel in de Reach fase dus is om van een (on)bekend een bekend(er) merk te maken, is het doel in de Engage fase om je doelgroep te laten ervaren waar je merk voor staat.

Marketingkanalen met een Engage rol kennen doorgaans een meer specifieke doelgroep targeting dan Reach kanalen. Maar ook hier zijn het vooral de rijkere advertentieuitingen die worden gebruikt, omdat je hiermee nu eenmaal beter in staat bent om de merkbeleving te creëren die je nastreeft.

Activate

Binnen ‘Activate’ staat het activeren of stimuleren van je doelgroep om de gewenste doelactie te voltooien centraal. Bijvoorbeeld de aankoop van een product of dienst. In een e-commerce context is het doel plat gezegd om van ‘niet-kopers’ kopers te maken. Trekken we de parallel naar business-to-business of leadgeneratie in het algemeen, dan is het doel om van geïnteresseerde websitebezoekers (prospects) leads te maken, bijvoorbeeld door hen te stimuleren een offerteaanvraag te doen.

Kanalen die worden ingezet in de Activate fase kennen een nog specifiekere targeting dan de kanalen die worden ingezet met een Reach of Engage rol. Je kent de personen uit de doelgroep die je met Activate kanalen bereikt vaak beter, bijvoorbeeld doordat je op basis van zoek- of surfgedrag weet dat er interesse bestaat voor je producten of diensten. Of omdat je bepaalde sociaal-demografische kenmerken van de doelgroep kan combineren met contextuele signalen die je gebruikt voor je targeting strategie

Nurture

‘Nurture’ is misschien wel de meest onderbelichte rol binnen het marketingdomein. Nurture betekent vrij vertaald ‘grootbrengen’ en gaat om het koesteren en verbeteren van bestaande relaties. Dit kan gericht zijn op bestaande klanten of ambassadeurs, maar ook op leads.

De doelstellingen van campagnes gericht op bestaande klanten zijn vaak geënt op het verbeteren van de klantloyaliteit en klantwaarde (Customer Lifetime Value) via cross- en upsells. Ook het verhogen van de retentie c.q. verlagen van de churn rate van klanten is een veel voorkomende doelstelling. Vanuit een ‘service-marketing’ oogpunt is het verbeteren van de klanttevredenheid het belangrijkste streven en zijn Nurture campagnes gericht op het verbeteren van de Net Promoter Score (NPS).