Adverteren op YouTube met Google Adwords

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Vanaf nu is het ook mogelijk om te adverteren op YouTube! middels Google Adwords. YouTube is het grootste videoplatform op het web en behaalde in juli 2007 meer dan 410 miljoen pageviews in Nederland. Hiermee bereikt het 50% van alles internetters in de categorie “entertainment”, aldus onderzoek door ComScore.

Adverteren op YouTube
Adverteerders kunnen kiezen voor display advertising of een zogenaamd branded channel. Net als bij de andere Adwords campagnes gaat het adverteren op YouTube via een veilingsysteem. De adverteerder bepaalt dus zelf welke CPM prijs betaald wordt. Men kan kiezen voor een “run of site” of channel targeted (sport, muziek, etc.) campagne. De advertentie verschijnt dan binnen dit channel en verschijnt ook bij zoekresultaten die met het channel te matchen zijn. De volgende advertentieformaten worden ondersteund: 160×600, 300×250 en 728×90. Naast Flash en GIF banners zijn ook videobanners mogelijk.

Branded channel campagne
Branded channels zijn speciale secties van YouTube in de look en feel van een adverteerder. De adverteerder zet hier zelf video content op die vervolgens via de reguliere wegen binnen het YouTube netwerk wordt gedistribueerd.

Traffic Builders zal op korte termijn diverse tests uitvoeren met het adverteren binnen YouTube. Volg de ontwikkelingen op ons zoekmachinemarketing blog: TBlog.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.