Adverteren op YouTube met Google Adwords

Vanaf nu is het ook mogelijk om te adverteren op YouTube! middels Google Adwords. YouTube is het grootste videoplatform op het web en behaalde in juli 2007 meer dan 410 miljoen pageviews in Nederland. Hiermee bereikt het 50% van alles internetters in de categorie “entertainment”, aldus onderzoek door ComScore.

Adverteren op YouTube
Adverteerders kunnen kiezen voor display advertising of een zogenaamd branded channel. Net als bij de andere Adwords campagnes gaat het adverteren op YouTube via een veilingsysteem. De adverteerder bepaalt dus zelf welke CPM prijs betaald wordt. Men kan kiezen voor een “run of site” of channel targeted (sport, muziek, etc.) campagne. De advertentie verschijnt dan binnen dit channel en verschijnt ook bij zoekresultaten die met het channel te matchen zijn. De volgende advertentieformaten worden ondersteund: 160×600, 300×250 en 728×90. Naast Flash en GIF banners zijn ook videobanners mogelijk.
Branded channel campagne
Branded channels zijn speciale secties van YouTube in de look en feel van een adverteerder. De adverteerder zet hier zelf video content op die vervolgens via de reguliere wegen binnen het YouTube netwerk wordt gedistribueerd.
Traffic Builders zal op korte termijn diverse tests uitvoeren met het adverteren binnen YouTube. Volg de ontwikkelingen op ons zoekmachinemarketing blog: TBlog.