Niels Bijvoet 07 september 2010 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten

Oliemaatschappij BP staat deze zomer op 6 in de top 10 van bedrijven die het meest uitgeven aan reclames op Google. Grootschalig adverteren in de toonaangevende zoekmachine moe(s)t waarschijnlijk bijdragen aan een betere beeldvorming op internet van het olieconcern, dat zwaar in z’n maag zit met de olieramp in de Golf van Mexico. Volgens Advertising Age gaf BP in juni 2010 bijna 3 miljoen euro uit aan reclame op Google.

BP gaf voor de olieramp in de Golf van Mexico zon honderd miljoen dollar per jaar uit aan reclame, met een focus op televisiereclame. Opvallend is daarom dat BP in de maand juni, dus na de olieramp, 3,6 miljoen dollar (ongeveer 2,8 miljoen euro) uitgaf aan reclame op Google.

 

‘Zoekmachine-adverteren voor betere beeldvorming’

BP gaf in het verleden bijna niets uit aan reclame-uitingen op de zoekmachine. Het lijkt er sterk op dat het concern door middel van meer reclame de beeldvorming op internet rond de olieramp probeert/ probeerde te beïnvloeden. De statistieken spreken eigenlijk voor zich. Voor de olieramp gaf BP per maand zon 57.000 dollar (ruim 44.000 euro) uit aan advertenties op Google. Nu staat het bedrijf op nummer zes in de top tien van bedrijven die het meest uitgeven aan reclames op de zoekmachine, een enorme toename aan uitgaven dus. Dat blijkt uit cijfers die Advertising Age maandag online publiceerde.

‘Reclame in Google levert BP gewenste resultaat’

Over de internationale online reclame-uitgaven van BP is weinig tot niets bekend. Wel is duidelijk dat het beleid gewerkt heeft. De meeste zoektermen gelinkt aan BP verwijzen internetters door naar de website van BP waar, vooral tijdens het lekken van olie, geruststellende en sussende boodschappen over de situatie staan.

De oliemaatschappij heeft naar verluidt zon 20 miljard dollar opzij gezet om klachten te kunnen afkopen. Daarvan is 8 miljard dollar al uitgegeven. De 3,6 miljoen dollar die de reclame op Google in juni jl. kostte, valt daarbij dus eigenlijk in het niet. Gezien het resultaat waarschijnlijk wat betreft BP de investering meer dan waard.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on BP: in juni 2,8 miljoen euro voor reclame op Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/