BP: in juni 2,8 miljoen euro voor reclame op Google

Geschatte leestijd: 2 minuten

Oliemaatschappij BP staat deze zomer op 6 in de top 10 van bedrijven die het meest uitgeven aan reclames op Google. Grootschalig adverteren in de toonaangevende zoekmachine moe(s)t waarschijnlijk bijdragen aan een betere beeldvorming op internet van het olieconcern, dat zwaar in z’n maag zit met de olieramp in de Golf van Mexico. Volgens Advertising Age gaf BP in juni 2010 bijna 3 miljoen euro uit aan reclame op Google.

BP gaf voor de olieramp in de Golf van Mexico zon honderd miljoen dollar per jaar uit aan reclame, met een focus op televisiereclame. Opvallend is daarom dat BP in de maand juni, dus na de olieramp, 3,6 miljoen dollar (ongeveer 2,8 miljoen euro) uitgaf aan reclame op Google.

 

‘Zoekmachine-adverteren voor betere beeldvorming’

BP gaf in het verleden bijna niets uit aan reclame-uitingen op de zoekmachine. Het lijkt er sterk op dat het concern door middel van meer reclame de beeldvorming op internet rond de olieramp probeert/ probeerde te beïnvloeden. De statistieken spreken eigenlijk voor zich. Voor de olieramp gaf BP per maand zon 57.000 dollar (ruim 44.000 euro) uit aan advertenties op Google. Nu staat het bedrijf op nummer zes in de top tien van bedrijven die het meest uitgeven aan reclames op de zoekmachine, een enorme toename aan uitgaven dus. Dat blijkt uit cijfers die Advertising Age maandag online publiceerde.

‘Reclame in Google levert BP gewenste resultaat’

Over de internationale online reclame-uitgaven van BP is weinig tot niets bekend. Wel is duidelijk dat het beleid gewerkt heeft. De meeste zoektermen gelinkt aan BP verwijzen internetters door naar de website van BP waar, vooral tijdens het lekken van olie, geruststellende en sussende boodschappen over de situatie staan.

De oliemaatschappij heeft naar verluidt zon 20 miljard dollar opzij gezet om klachten te kunnen afkopen. Daarvan is 8 miljard dollar al uitgegeven. De 3,6 miljoen dollar die de reclame op Google in juni jl. kostte, valt daarbij dus eigenlijk in het niet. Gezien het resultaat waarschijnlijk wat betreft BP de investering meer dan waard.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.