Google's geheugen: spammers opgelet

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Zoekmachines worden steeds slimmer. Ze beschikken ook steeds meer over data over de levensloop van een domeinnaam.

U weet waarschijnlijk al dat de zoekmachines ernaar streven om resultaten te leveren die op uw eerdere zoekacties worden gebaseerd. Wat echter door veel mensen over het hoofd wordt gezien is dat de zoekmachines een database bouwen van elke website, elk bedrijf en alle zoekmachine-optimalisatie activiteiten.

Over-optimalisatie
Op dit moment is Google bezig met het bouwen van wat lijkt een rattenval te zijn. Als een website zich aansluit bij de bepaalde linking, advertising en content netwerken, probeert Google hierin patronen te herkennen die kunnen duiden op over-optimalisatie. Websites die voldoen aan ‘spampatronen’ worden zo gemakkelijker herkend. Hierdoor kunnen spammers eerder worden aangepakt.

Gevolgen voor zoekmachineresultaten
De kopieën van de search index worden door Google allemaal bewaard. Als men zich in het verleden al eens heeft misdragen zal de toekomst bij Google niet rooskleurig zijn. Dit is echter niet een truc waarmee je de professionele zoekmachinespammer aanpakt. Google filtert echter wel de zoekmachine-optimalisatie hobbyist eruit. Ook klanten die het slachtoffer zijn geworden van obscure zoekmachinemarketingbureaus worden zo door Google in kaart gebracht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.