Google's geheugen: spammers opgelet

Geschatte leestijd: 1 minuten

Zoekmachines worden steeds slimmer. Ze beschikken ook steeds meer over data over de levensloop van een domeinnaam.

U weet waarschijnlijk al dat de zoekmachines ernaar streven om resultaten te leveren die op uw eerdere zoekacties worden gebaseerd. Wat echter door veel mensen over het hoofd wordt gezien is dat de zoekmachines een database bouwen van elke website, elk bedrijf en alle zoekmachine-optimalisatie activiteiten.

Over-optimalisatie
Op dit moment is Google bezig met het bouwen van wat lijkt een rattenval te zijn. Als een website zich aansluit bij de bepaalde linking, advertising en content netwerken, probeert Google hierin patronen te herkennen die kunnen duiden op over-optimalisatie. Websites die voldoen aan ‘spampatronen’ worden zo gemakkelijker herkend. Hierdoor kunnen spammers eerder worden aangepakt.

Gevolgen voor zoekmachineresultaten
De kopieën van de search index worden door Google allemaal bewaard. Als men zich in het verleden al eens heeft misdragen zal de toekomst bij Google niet rooskleurig zijn. Dit is echter niet een truc waarmee je de professionele zoekmachinespammer aanpakt. Google filtert echter wel de zoekmachine-optimalisatie hobbyist eruit. Ook klanten die het slachtoffer zijn geworden van obscure zoekmachinemarketingbureaus worden zo door Google in kaart gebracht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.