Google's lokale bedrijfsresultaten biedt kansen

Geschatte leestijd: 1 minuten

Ulco van Netters.nl had t al opgemerkt. In navolging van de VS worden nu ook in Google.nl lokale bedrijfsresultaten weergegeven. En nog wel bovenaan! Het betekent dat voor een bepaalde zoekopdracht (keyword + plaatsnaam) de eerste drie resultaten binnen organic bestaan uit lokale bedrijfsvestigingen. Een mooie en snelle manier om hoog in de rankings te komen. Of het ook converteert wachten we rustig af.

Dat de eerste drie resultaten in de top tien zijn gereserveerd voor lokale bedrijfsresultaten betekent weer een stap dichter bij Universal Search. Universal Search is een ontwikkelingsstrategie van Google om naast tekstresultaten ook video, afbeeldingen en Google Maps in de gewone index te tonen. Na afbeeldingen en video's worden geleidelijk aan ook resultaten uit Google Maps in de 'gewone' zoekresultaten getoond.

De vermelding van lokale bedrijfsresultaten in de zoekresultaten is tevens een goed argument om een belangrijk keyword in je bedrijfsnaam te verwerken. Waarom dat belangrijk is, wordt snel duidelijk in de onderstaande afbeelding in vergelijking met andere zoekopdrachten. Het lijkt erop dat de meest relevante bedrijfsnamen kans maken op een vermelding. Verder toont de afbeelding aan dat het verstandig is om maximaal gebruik te maken van de (advertentie)mogelijkheden die Google biedt…

Lokale Bedrijfsadvertenties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aanmelden voor deze lokale bedrijfsresultaten kan via je eigen Google Account. Meer informatie over lokale bedrijfsadvertenties.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.