Google's lokale bedrijfsresultaten biedt kansen

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Ulco van Netters.nl had t al opgemerkt. In navolging van de VS worden nu ook in Google.nl lokale bedrijfsresultaten weergegeven. En nog wel bovenaan! Het betekent dat voor een bepaalde zoekopdracht (keyword + plaatsnaam) de eerste drie resultaten binnen organic bestaan uit lokale bedrijfsvestigingen. Een mooie en snelle manier om hoog in de rankings te komen. Of het ook converteert wachten we rustig af.

Dat de eerste drie resultaten in de top tien zijn gereserveerd voor lokale bedrijfsresultaten betekent weer een stap dichter bij Universal Search. Universal Search is een ontwikkelingsstrategie van Google om naast tekstresultaten ook video, afbeeldingen en Google Maps in de gewone index te tonen. Na afbeeldingen en video's worden geleidelijk aan ook resultaten uit Google Maps in de 'gewone' zoekresultaten getoond.

De vermelding van lokale bedrijfsresultaten in de zoekresultaten is tevens een goed argument om een belangrijk keyword in je bedrijfsnaam te verwerken. Waarom dat belangrijk is, wordt snel duidelijk in de onderstaande afbeelding in vergelijking met andere zoekopdrachten. Het lijkt erop dat de meest relevante bedrijfsnamen kans maken op een vermelding. Verder toont de afbeelding aan dat het verstandig is om maximaal gebruik te maken van de (advertentie)mogelijkheden die Google biedt…

Lokale Bedrijfsadvertenties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aanmelden voor deze lokale bedrijfsresultaten kan via je eigen Google Account. Meer informatie over lokale bedrijfsadvertenties.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.