Greenborder overgenomen door Google

Google heeft het beveiligingsbedrijf Greenborder gekocht. Het bedrag dat Google voor Greenborder heeft betaald is niet bekend. Greenborder Technologies is maker van antivirussoftware.

Greenborder
Greenborder biedt antivirussoftware aan voor de consument. Deze antivirussoftware beschermd de op browser gebaseerde applicaties tegen malware. Hiernaast biedt Greenborder ook nog een zakelijk dienst aan. Deze Greenborder Professional Edition zorgt ervoor dat gebruikers van Microsoft Internet Explorer en gebruikers van Outlook worden beschermd. Greenborder Technologies zal nog gewoon ondersteuning bieden aan de bestaande klanten. Greenborder geeft de ondersteuning nog tot de huidige abonnementen aflopen.

Overname
Recentelijk is er een heuse overname golf gaande in de it en internet branche. Microsoft, Yahoo! en met name Google hebben allen in de laatste weken hun terrein uitgebreid door middel van overnames. Met de overname van Greenborder betreed Google nu de markt van de antivirussoftware. Google heeft de mogelijkheid om software van de website te downloaden gestopt, dit gebeurde ook al bij andere bedrijven die zijn overgenomen door Google.