Wolter Tjeenk Willink 23 september 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Seks, eten, auto's en gadgets zijn de populairste zoekonderwerpen onder mannen. Zo concludeert Comscore uit een uitgebreid onderzoek naar het online gedrag van mannen. De virtuele man verschilt hiermee niet van de gewone man. Op zich is het niet verwonderlijk dat eten en gadgets zo populair zijn. Nog minder verbazingwekkend is de enorme populariteit van de zoekonderwerpen seks en auto's.

"Auto" is in Nederland als zoekopdracht populairder dan "seks", terwijl internationaal "car" en "cars" het met slechts 40 procent van het zoekvolume van het woord "sex" zwaar afleggen. De reden voor de mindere populariteit van het woord "seks" in Nederland heeft ook te maken met de Engelse spellingsvariant ("sex") die in Nederland bijna 20 keer zo vaak gebruikt wordt als de Nederlandse ("seks") en daarmee vele malen populairder is dan de zoekopdracht "auto".

Naast seks (of eigenlijk sex), auto's, eten en gadgets zijn steeds meer mannen ook geïnteresseerd in gezondheid. Gezondheid is echter een nog lang niet zo onder mannen ingeburgerd zoekonderwerp als de andere vier.

De uitkomsten van dit onderzoek naar zoekonderwerpen zijn te lezen op de website van Comscore. Adverteerders die mannen willen bereiken, doen er in ieder geval goed aan websites over seks, auto's, eten, gezondheid en gadgets te inventariseren. Dit blijkt in praktijk nog lastig, want ondanks de voorspelbare eenduidigheid van mannelijk (online) gedrag is het makkelijker om websites te vinden waar alleen vrouwen komen, dan websites waar alleen mannen komen.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Seks, eten, auto's en gadgets populairste zoekonderwerpen onder mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/