Seks, eten, auto's en gadgets populairste zoekonderwerpen onder mannen

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Seks, eten, auto's en gadgets zijn de populairste zoekonderwerpen onder mannen. Zo concludeert Comscore uit een uitgebreid onderzoek naar het online gedrag van mannen. De virtuele man verschilt hiermee niet van de gewone man. Op zich is het niet verwonderlijk dat eten en gadgets zo populair zijn. Nog minder verbazingwekkend is de enorme populariteit van de zoekonderwerpen seks en auto's.

"Auto" is in Nederland als zoekopdracht populairder dan "seks", terwijl internationaal "car" en "cars" het met slechts 40 procent van het zoekvolume van het woord "sex" zwaar afleggen. De reden voor de mindere populariteit van het woord "seks" in Nederland heeft ook te maken met de Engelse spellingsvariant ("sex") die in Nederland bijna 20 keer zo vaak gebruikt wordt als de Nederlandse ("seks") en daarmee vele malen populairder is dan de zoekopdracht "auto".

Naast seks (of eigenlijk sex), auto's, eten en gadgets zijn steeds meer mannen ook geïnteresseerd in gezondheid. Gezondheid is echter een nog lang niet zo onder mannen ingeburgerd zoekonderwerp als de andere vier.

De uitkomsten van dit onderzoek naar zoekonderwerpen zijn te lezen op de website van Comscore. Adverteerders die mannen willen bereiken, doen er in ieder geval goed aan websites over seks, auto's, eten, gezondheid en gadgets te inventariseren. Dit blijkt in praktijk nog lastig, want ondanks de voorspelbare eenduidigheid van mannelijk (online) gedrag is het makkelijker om websites te vinden waar alleen vrouwen komen, dan websites waar alleen mannen komen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.