1 op de 10 zoekresultaten Google besmet

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Uit eigen onderzoek van Google, is gebleken dat 10% van de getoonde zoekresultaten besmet zijn met spam, spyware en computervirussen. Ook wordt er regelmatig phisingsoftware aangetroffen.

Onderzoeksresultaten
Het onderzoeksteam van Google dat de analyse uitvoerde hebben 4,5 miljoen webpagina’s onderzocht. Via ongeveer 450.000 van deze webpagina’s werden schadelijke programma’s geïnstalleerd op de computer van de gebruiker. Er zijn ook ongeveer 700.000 webpagina’s geconstateerd die codes bevatten. Deze codes waren schadelijk, ze zijn namelijk in staat om erge schade te verrichten aan de computer van de gebruiker.

Google waarschuwt
Google gaat dit probleem hardnekkig aanpakken. Ze zijn inmiddels al gestart om alle mogelijke schadelijke webpagina’s te identificeren. Ook zullen zij bij de verdachte zoekresultaten een waarschuwing plaatsen. Zo weet de gebruiker dat de webpagina mogelijk schadelijke codes, spam, spyware, computervirussen of phisingsoftware bevat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.