1 op de 10 zoekresultaten Google besmet

Geschatte leestijd: 1 minuten

Uit eigen onderzoek van Google, is gebleken dat 10% van de getoonde zoekresultaten besmet zijn met spam, spyware en computervirussen. Ook wordt er regelmatig phisingsoftware aangetroffen.

Onderzoeksresultaten
Het onderzoeksteam van Google dat de analyse uitvoerde hebben 4,5 miljoen webpagina’s onderzocht. Via ongeveer 450.000 van deze webpagina’s werden schadelijke programma’s geïnstalleerd op de computer van de gebruiker. Er zijn ook ongeveer 700.000 webpagina’s geconstateerd die codes bevatten. Deze codes waren schadelijk, ze zijn namelijk in staat om erge schade te verrichten aan de computer van de gebruiker.

Google waarschuwt
Google gaat dit probleem hardnekkig aanpakken. Ze zijn inmiddels al gestart om alle mogelijke schadelijke webpagina’s te identificeren. Ook zullen zij bij de verdachte zoekresultaten een waarschuwing plaatsen. Zo weet de gebruiker dat de webpagina mogelijk schadelijke codes, spam, spyware, computervirussen of phisingsoftware bevat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement