Wolter Tjeenk Willink 12 mei 2007 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Uit eigen onderzoek van Google, is gebleken dat 10% van de getoonde zoekresultaten besmet zijn met spam, spyware en computervirussen. Ook wordt er regelmatig phisingsoftware aangetroffen.

Onderzoeksresultaten
Het onderzoeksteam van Google dat de analyse uitvoerde hebben 4,5 miljoen webpagina’s onderzocht. Via ongeveer 450.000 van deze webpagina’s werden schadelijke programma’s geïnstalleerd op de computer van de gebruiker. Er zijn ook ongeveer 700.000 webpagina’s geconstateerd die codes bevatten. Deze codes waren schadelijk, ze zijn namelijk in staat om erge schade te verrichten aan de computer van de gebruiker.

Google waarschuwt
Google gaat dit probleem hardnekkig aanpakken. Ze zijn inmiddels al gestart om alle mogelijke schadelijke webpagina’s te identificeren. Ook zullen zij bij de verdachte zoekresultaten een waarschuwing plaatsen. Zo weet de gebruiker dat de webpagina mogelijk schadelijke codes, spam, spyware, computervirussen of phisingsoftware bevat.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on 1 op de 10 zoekresultaten Google besmet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/