Robbert van Ekris 01 augustus 2013 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Afgelopen maand was het weer tijd voor MozCon 2013. Drie dagen vol topsprekers die van alles delen rondom SEO inbound marketing. Georganiseerd door het bekende SEOmoz.

Tijdens ons “SEO inbound marketing uurtje” hebben we met het SEO inbound marketing team meerdere MozCon-presentaties aan de tand gevoeld. Eentje hiervan stak er bovenuit. Deze willen we graag met iedereen delen; een presentatie door Pete Meyers met maar liefst 85 verschillende SERP’s (zoekresultaten pagina’s).

85 verschillende zoekresultaten

De lijst gaat maar door; 10-pack domain sitelinks, auteurschap, video-snippets, image-blokken, mega-blokken, recepten, knowledge graph-blokken, carrousels, shopping, traffic map, lokale 7-pack of 1-pack etc…

Uit onderzoek van 10.000 SERPs blijkt dat nog maar 15% uit de ouderwetse 10 resultaten bestaat. Deze 85 SERP-functies zorgen er dus voor dat maar liefst 85% van de SERP’s “rijke informatie” bevat.

Wat betekend dit voor SEO inbound marketing?

 • Het semantische web, het intelligente web, web 3.0, [insert hype woord hier] is gearriveerd. Het web waar ook machines en software alle informatie begrijpen en met elkaar kunnen verbinden.
 • Bredere contentstrategie is een must; Deze content moet van alles bevatten (auteurschap, locatie, social, beoordelingen etc.) wil je hierop inspelen.
 • Zoekmachines worden slimmer en beantwoorden steeds vaker vragen binnen de resultaten (weer, files etc.).

Inbound marketing

Owja, en als je het nog niet door had. Het hype woord van MozCon was (net als in 2012 trouwens) “inbound marketing“. Wat valt hier allemaal onder?

 • SEO
 • Social Media
 • Content Marketing
 • Analytics & Big Data

De presentatie: Beyond 10 Blue Links: The Future of Ranking

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on 85 zoekresultaten van Google: De toekomst van SEO & rankings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/