AdWords gaat veranderen!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Deze week heeft Google aangekondigd dat AdWords zoals wij het nu kennen gaat veranderen. “De focus binnen AdWords zou meer op de adverteerder gericht moeten zijn en minder op ons product”, geeft Google aan via Inside AdWords. Omdat AdWords-campagnes steeds complexer worden en bezoekers via meerdere devices zoekopdrachten uitvoeren moet de tooling daar ook in faciliteren. Het doel van de aanpassingen lijkt om een meer gebruiksvriendelijke en efficiënte interface te creëren voor adverteerders.

At the end of the day, you need simple yet powerful tools that help you do more in less time.”

Jerry Dischler via Inside AdWords

Focus op mobiel adverteren

Dat volgens Google de toekomst in mobiel ligt is inmiddels geen geheim meer. We doen steeds vaker zoekopdrachten via onze telefoon en zijn gedurende de hele dag online actief. Google doopt deze online interacties tot micro moments, kansen voor adverteerders om online met hun doelgroep in contact te komen.

Naar verwachting zal dus ook binnen de Adwords interface het mobiele verkeer een veel prominentere plek krijgen. Waar we nu gebruik maken van aparte segmenten om mobiele prestaties in kaart te brengen zal dit in de nieuwe interface waarschijnlijk veel prominenter naar voren komen. Door de prestaties van verschillende devices beter in kaart te brengen zal voor veel adverteerders de drempel om ook mobiele campagnes op te zetten steeds lager moeten worden.

Een klein voorproefje krijgen we ook, een clean design met volledig andere look & feel dan we gewend zijn binnen AdWords:
Nieuw AdWords design

Wanneer kunnen we de wijzigingen verwachten?

De aanpassingen  zullen gedurende 2016 en 2017 doorgevoerd worden. Een select groepje adverteerders zal eerder toegang krijgen om de interface te proberen en feedback te geven.  Wij zijn erg benieuwd en zullen de komende periode uitkijken naar de wijzigingen die worden doorgevoerd en jullie via dit blog op de hoogte houden!


Eén reactie op “AdWords gaat veranderen!”

  1. De basisfuncties zullen niet wijzigen, maar Adwords heeft een behoorlijke learningcurve met al zijn sub menu’s. Een redesign is dan ook wel welkom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Meer interessante blogs over
Martijn Stoelhorst
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Martijn

Hi, ik ben Martijn Stoelhorst, woonachtig in Utrecht en Team Manager Digital Marketing bij Traffic Builders. Dagelijks ondersteun ik onze consultants bij het waarmaken van hun ambities en de ambities van hun klanten. Om dat te bereiken daag ik graag mensen uit om het beste uit zichzelf te halen en ze daarbij ook te helpen. Uiteindelijk willen we zo het Team in staat stellen om onze klanten zo effectief mogelijk te helpen groeien naar hun doelstellingen. Bij Traffic Builders krijgen we veel vrijheid om te doen wat we zelf belangrijk vinden waardoor ik hier een groot deel van mijn tijd aan kan besteden. Ter ontspanning probeer ik ’s avonds en in het weekend een golfballetje te slaan, stukje gitaar te spelen of een potje te gamen. Combineer dat met een verslaving aan films en series en mijn vrije tijd is aardig gevuld.

Neem contact op met Martijn
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.