Martijn Stoelhorst 30 maart 2016 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Deze week heeft Google aangekondigd dat AdWords zoals wij het nu kennen gaat veranderen. “De focus binnen AdWords zou meer op de adverteerder gericht moeten zijn en minder op ons product”, geeft Google aan via Inside AdWords. Omdat AdWords-campagnes steeds complexer worden en bezoekers via meerdere devices zoekopdrachten uitvoeren moet de tooling daar ook in faciliteren. Het doel van de aanpassingen lijkt om een meer gebruiksvriendelijke en efficiënte interface te creëren voor adverteerders.

At the end of the day, you need simple yet powerful tools that help you do more in less time.”

Jerry Dischler via Inside AdWords

Focus op mobiel adverteren

Dat volgens Google de toekomst in mobiel ligt is inmiddels geen geheim meer. We doen steeds vaker zoekopdrachten via onze telefoon en zijn gedurende de hele dag online actief. Google doopt deze online interacties tot micro moments, kansen voor adverteerders om online met hun doelgroep in contact te komen.

Naar verwachting zal dus ook binnen de Adwords interface het mobiele verkeer een veel prominentere plek krijgen. Waar we nu gebruik maken van aparte segmenten om mobiele prestaties in kaart te brengen zal dit in de nieuwe interface waarschijnlijk veel prominenter naar voren komen. Door de prestaties van verschillende devices beter in kaart te brengen zal voor veel adverteerders de drempel om ook mobiele campagnes op te zetten steeds lager moeten worden.

Een klein voorproefje krijgen we ook, een clean design met volledig andere look & feel dan we gewend zijn binnen AdWords:
Nieuw AdWords design

Wanneer kunnen we de wijzigingen verwachten?

De aanpassingen  zullen gedurende 2016 en 2017 doorgevoerd worden. Een select groepje adverteerders zal eerder toegang krijgen om de interface te proberen en feedback te geven.  Wij zijn erg benieuwd en zullen de komende periode uitkijken naar de wijzigingen die worden doorgevoerd en jullie via dit blog op de hoogte houden!

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
One Thought on AdWords gaat veranderen!
  Patrick Geijtenbeek
  5 Apr 2016
  2:16pm

  De basisfuncties zullen niet wijzigen, maar Adwords heeft een behoorlijke learningcurve met al zijn sub menu’s. Een redesign is dan ook wel welkom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/