Bezoekerservaring meten met WebSmiley

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Een website moet sticky zijn, bezoekers weten te binden. De informatie op een website, de logica achter de navigatie en in mindere mate de vormgeving zijn hierin drie key-prestatie indicatoren. Eerder deze week lanceerde onderzoeksbureau De Vos en Jansen de WebSmiley: een handig hulpmiddel waarmee een indicatie verkregen wordt van de waardering van een website.

Uit usability-onderzoeken blijkt telkens weer dat deze drie onderdelen het meest van invloed zijn op de bezoekerservaring en daarmee waardering van een website. Normaliter test men usability middels eye-tracking of uitgebreide vragenlijsten. Met de WebSmiley blijft dit de bezoeker bespaard. Met drie simpele vragen wordt de bezoeker om zijn of haar mening gevraagd op een schaal van zeer slecht tot zeer goed. Bezoekers krijgen de WebSmiley maar 1x te zien om irritatie te voorkomen… (voor hen die de popup direct wegklikten: even cookies wissen 🙂

Vinger-aan-de-pols-instrument
'Search' ontbreekt nog als onderdeel van de WebSmiley. En dat terwijl het zoekgedrag van een bezoeker van invloed kan zijn op de waardering van een website. "Sluit de landingspagina qua informatie aan bij mijn zoekintentie/zoekopdracht?" is een voorbeeld. Wellicht een leuke aanvulling op een tool die in deze vorm met name als vinger-aan-de-pols-instrument moet worden gezien.

WebSmiley gratis testen
De WebSmiley kan door iedereen 7 dagen gratis worden getest. Daarna gaat de meter, zij het beperkt, lopen. Traffic Builders bijt bij deze als een van de eersten graag het spits af. Wie geeft zijn mening over deze site?

startWebSmiley(“http://www.traffic-builders.com/smiley_root.swf”,350,350,”d317d03bb49e0803324f57fdf536d7de”,”FFFF00″,”Wat vind je van www.traffic-builders.dev?”,””);


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.